Apple a promis că începând cu iOS 11.3 opțiunea de Power Management va fi implementată pentru a ajuta procesorul să reacționeze corespunzător atunci când bateria începe să aibe probleme. Battery Health ne arată în ce stadiu de degradare este bateria și dacă este sau nu nevoie de activarea opțiunii.

Battery Health este disponibil doar pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 și iPhone 7 Plus.Tabletele iPad nu sunt afectate de problema bateriilor, pentru că au o baterie mult mai mare și cu mulți mAh și durează destul de mult până se degradează.

battery health

iOS 11.3 devine inteligent atunci când această opțiune este activată. Apple spune că sistemul oferă acum mai multă acuratețe și se adaptează în funcție de nevoie. iPhone 8 și iPhone X includ hardware nou prin care Apple poate controla Power Management la cerere, astfel încât aceste dispozitive să nu se restarteze din senin din cauza bateriei.

Capacitatea bateriei poate fi observată intrând în Settings→Battery→Battery Health (Beta).

Acolo vom putea vedea capacitatea maximă a bateriei dar și Peak Performance Capability. Dacă bateria se află sub 80% atunci s-ar putea să experimentați probleme de restart din senin și trebuie să activați această opțiune. Dacă nu doriți reducerea performanțelor CPU, atunci puteți da disable (vă apare după prima restartare din senin) însă trebuie să știți că sunteți expuși la restartări atunci când bateria nu oferă suficient curent.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • De fapt nu câștigi mare lucru dacă dezactivezi chestia aia – când telefinul se restartează nu e doar enervant, ci sunt șanse să ai erori de scriere și în timp îți va merge totul mai prost. Enasol să ai un iPhone 7 și să fii cu bateria la 80% dar asta nu prea e vina producătorului. Pentru consumator nu e rău că e totul mai transparent acum, dar ca funcțiuni nu câștigi mai nimic.
    Măcar s-au liniștit cei ce erau toată ziua pe forumuri și înjurau Apple că ei au dreptul la viteza maximă a procesorului.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu