Conform unui raport al celor de la Digitimes, care citează surse chinezești în care se vorbește despre sistemul TrueDepth dezvoltat de Apple pentru iPhone X și deblocarea terminalului prin Face ID, producătorii de telefoane cu Android vor alege varianta unui senzor cu amprentă în ecran.

De ce? Datorită costurilor hardware și software.

Astfel, producătorii de terminale cu Android se vor preocupa să introducă un senzor cu amprentă în ecran datorită chipului cu ultrasunete al celor de la Qualcomm. Un sistem ca al celor de la Apple ar costa minim 60%/unitate/dispozitiv neputând fiind comandate la același preț ca și cel al lui Apple.

Photo by Stephen Frank on Unsplash

Dacă stăm să facem o matematică simplă, Apple comandă milioane de terminale, pe când restul producătorilor dacă vând câteva sute de mii. Pe lângă problema hardware și software, aceștia se pot confrunta cu probleme legale de patente înregistrate de Apple pentru produsele sale.

Chipul cu ultrasunete Qualcomm va fi înglobat în masă începând cu Huawei Mate 11 care va fi primul terminal cu această tehnologie, acesta putând fi folosit chiar dacă suntem uzi pe mâni. Cel mai probabil, acest model va fi lansat în a doua jumătate a lui 2018.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu