Începând cu macOS Catalina tot conținutul media, audio, cărți și podcasturi este transferat în aplicațiile dedicate Apple Music, Apple TV, Apple Books și Apple Podcasts.

iTunes

De acum vom putea utiliza Finder pentru managementul și sincronizarea de conținut de pe iPhone, iPad și iPod touch. Toate achizițiile din iTunes Store se vor găsi în fiecare aplicație.

Dacă folosiți un PC cu Windows încă mai puteți utiliza iTunes la fel ca și până acum având acces total la muzică, informații, aplicații și management al dispozitivelor voastre iPhone, iPad și iPod.

Finder

 Pentru a putea selecta dispozitivul vostru în Finder, trebuie să mergeți în Proprietăți și să activați Locations pentru că acolo sunt iOS Devices.

După ce ați conectat dispozitivul la MacBook prin cablul USB trebuie să îi dați permisiune de access (dacă nu ați făcut-o până acum) iar apoi sunteți gata. Puteți avea tot managementul utilizat anterior în iTunes direct în Finder.

Apple Music

 Tot conținutul audio este de acum disponibil în aplicația dedicată Apple Music. Aici vom găsi muzica importată în vechiul iTunes, tot ce ați cumpărat din Store dar și listele cu muzică salvate anterior.

Apple Music

Apple TV

 Cu ajutorul aplicației Apple TV putem reda tot conținutul tău cu filme, show-uri TV, seriale dar și clipuri video personale inclusiv cele cumpărate anterior din iTunes. Tot de aici vom avea access și la Apple TV+ serviciul de streaming al celor de la Apple.

Apple Podcasts

 Dacă sunteți iubitori de podcasturi, bănuiesc că deja utilizați aplicația Apple Podcasts dacă nu v-o recomand cu căldură mai ales că este integrată cu toate tipurile de podcasturi și puteți avea totul într-o singură aplicație. Aici găsiți câteva podcasturi personale.

Apple Books

 Cu ajutorul aplicației Apple Books găsești toate audiobook-urile favorite și pe care le poți asculta în mașină, acasă sau pe drum. Ai acces la Book Store, la tot ce ai cumpărat până acum prin iTunes.

Așadar, dacă vreți să instalați iTunes pe macOS Big Sur sau Catalina trebuie să știți că nu se mai poate și aveți de ales în funcție de secțiunea pe care vreți să o accesați, una din aplicațiile dedicate de mai sus.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • mi se pare mie sau apple tot strang latul ca sa te faca sa folosesti tot sistemul evident contra cost , eu de ex am laptop cu wind si folosesc itunes pt muzica pt pus alte melodii ca ton de apel la iphone . incet dar sigur trebuie sa parasesc sistemul , , si imi pare rau pt ce merge bine dar nici nu staau sa imi fac abonamente la aplle muzic si altele

  • @stefan ai inteles gresit. Pe windows ramane la fel.
    Apple nu te obliga la nimic. Singura diferenta este ca in loc de aplicatia iTunes o sa folosesti 4-5 aplicatii in functie de nevoia ta. Daca vrei muzica deschizi Music app, daca vrei video deschizi TV app, etc.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu