Din păcate trăim într-o societate dură, care te obligă fie că vrei fie că nu vrei să fii în acea goană după bani, după ochiul dracului cum se mai spune. Acum 10-15 ani nu se punea așa accent pe câți bani ai, atâta timp cât strictul necesar era acoperit sau dacă aveai nevoie de ceva îți permiteai să arunci banii.

Astăzi, lucrurile stau puțin mai diferit. Am ajuns să depindem de acel 1 leu oriunde mergem, fie că dorim să bem o cafea la tonomat, care costă defapt 1.5 lei, iar automatul nu dă rest, fie că ne ducem la doctor și avem nevoie de o adeverintă, trebuie să lăsăm 5 lei, fie că mergem la magazin să cumpărăm celebra pâine care costă 1.8 lei și lăsăm 2 lei, că na nu e frumos să umblii cu mărunt la tine.

Citeam la Vlad un articol despre diferența dintre a supraviețui și a te bucura de ceea ce îți oferă viața. Sunt absolut deacord că în viață contează calitatea nu cantitatea lucrurilor pe care le faci sau le-ai putea face. Îți place să călătorești? Călătorește. Îți place să te distrezi? Distrează-te. Îți place să fii fashion? Fii fashion. Dar foarte important, nu uita, că în pământ nu vei lua nimic cu tine!

Așa cum este zicala “Cât ai atâta cheltuiești” nu înseamnă că și trebuie pusă în aplicare! Da, tendința, confortului crește odată cu valoarea baniilor încasați, dar așa cum spunea și Vlad despre colegul său, să ai 3 mașini, o casă, o familie, un copil de care nu poți să te bucuri fiind tot timpul nefericit și în datorii.

Nu asta este viața pe care ne-o dorim. Tu din ce categorie faci parte?

Ce ne lipsește să fim oameni?

Tindem către lucruri scumpe, tindem să avem cât mai mult sau cât mai multe, indiferent că vorbim de lucruri personale, materiale sau de confort, dar oare te-ai gândit că toate acestea pot dispărea într-o fracțiune? Din păcate dăm atenție la atât de multe lucruri nesemnificative și uităm că micile bucurii sunt chiar lângă și acestea nu necesită o avere.

De 1 an și aproape 6 luni, în funcția de tătic, pot spune că doar un mic zâmbet te poate face să te “topești”, te poate “înmuia” și te poate pune pe burtă într-o secundă. Ce sfat am pentru tine? Bucură-te de fiecare moment, de fiecare clipă, pentru că ele nu se vor mai întoarce, iar mai târziu vei regreta.

Update

VISUL AMERICAN SI INROBIREA OAMENILOR PRIN SISTEMUL DE IMPRUMU…L-am urcat aici deoarece a disparut mereu de pe youtube .Share sa vada si altii !

Posted by Piciu Chirika on Saturday, February 7, 2015


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu