În 2020, odată cu lansarea iOS 14 cei de la Apple au introdus în versiunea de software două luminițe: una portocalie și una verde. Prin Apple Secure Indicator Mechanism (SIL) cele două alerte de intimitate sunt transformate din software în hardware.

Ce înseamnă Apple Secure Indicator Mechanism (SIL) introdus pe iPad Pro M4

Ce înseamnă ele?

  • bulină portocalie o aplicație a accesat și folosește microfonul
  • bulină verde o aplicație a accesat și folosește camera

De ce este important acest mecanism SIL? În primul rând, cele două buline erau afișate prin software atunci când o aplicație folosea microfonul sau camera de pe iPhone pentru a ne notifica de acest lucru. Dacă deschidem Control Center atunci când apare una din aceste buline vom putea vedea exact ce aplicație folosește locația, microfonul sau camera.

Cum vedem ce aplicații au folosit camera, microfonul și locația recent

Începând cu seria iPad Pro M4, Apple a creat acest mecanism prin care cele două buline sunt introduse automat în partea hardware a ecranului făcând astfel imposibilă folosirea lor de către o aplicație virusată, malware sau orice alt senzor care ar putea avea acces la ele fără consimțământul utilizatorului.

Doar seria iPad Pro beneficiază de componenta hardware a mecanismului Secure Indicator Light, care ar putea fi extinsă la iPhone 16 Pro ce va fi lansat în toamnă.

Sursă: mastodon.social


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu