În ianuarie 2020 Wi-Fi Alliance a anunțat introducerea unei noi benzi wifi numită Wi-Fi 6E care funcționează pe frecvența 6GHz fiind aprobat de FCC în aprilie.

Wi-Fi 6E Certified

Noile iPhone 12 vin cu chip-uri 5G și Wi-Fi 6, Apple urmând să implementeze noul protocol Wi-Fi 6E în următoarea serie iPhone 13 ce o va lansa în această toamnă. Primul telefon ce va avea Wi-Fi 6E va fi Samsung Galaxy S21 Ultra ce va fi prezentat în 14 ianuarie.

Conform celor de la Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6E poate utiliza până la 14 canale noi canale în frecvență de 80MHz și 7 canale superwide în frecvență 160MHz pentru aplicații care necesită streaming 8K sau realitate virtuală unde transferul de date este unul foarte ridicat.

Wi-Fi 6E aduce în banda 6GHz un spectru mai mare, mai puține interferențe, viteze gigabit, latență mică și o calitate mărită.

Wi-Fi 6E benefits

Vă spuneam într-un articol dedicat ce înseamnă Wi-Fi 6 și ce routere vă puteți alege. Tehnologia Wi-Fi 6E introduce și noua generație de conectivitate cu rețelele 5G. Sunt curios dacă hardware-ul existent de pe routerele cu Wi-Fi 6 va și această nouă tehnologie în bandă 6GHz sau este nevoie de alt hardware.

Pentru că urmează să trec la AmpliFi Alien (poate fi cumpărat de aici) am să vorbesc la Ubiquiti Support despre Wi-Fi 6E să aflu cum vor adăuga acest nou protocol 6GHz în produsele lor și am să revin cu mai multe detalii ulterior.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu