Te întrebi ce baterie folosesc la un Passat B6 cu motor 2.0 diesel de 140hp, nu? Dacă ești curios și ce garanție ai la cumpărarea unui acumulator, trebuie să știi câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi după ce achiziționezi una. Majoritatea oferă garanție la anumite service-uri, motiv pentru care tu trebuie să umblii pentru o ștampilă.

Cei de la Dedeman, lucrează cu Ad Auto Total, și au vreo 5 service-uri în Timișoara unde trebuie să mergi ca să ți-o verifice și să îți valideze garanția.

După ce o achiziționezi, ai 5 zile lucrătoare ca să îți validezi garanția, dacă nu e la noroc, poate după câteva luni să îți pice bateria.

Pentru Logan am ales o baterie Bosch mai puternică de 72Ah cu 680A tocmai pentru a numai avea probleme iarna. Dintre service-urile din Timișoara agreate am ales Service Blue, care avea sediul chiar peste drum de stația de taxi de la cimitirul din Buziașului, iar apoi s-au mutat în Moșnița peste drum de Castel.

Îți pune voltmetrul pe ea, îți scoate 2 bonuri, îți pune o ștampilă pe certificat și ești gata. Ai 2 ani de zile garanție.

Înainte de Crăciun mi-a murit și bateria pe Passat B6 2.0. Am ales Varta Blue 74Ah cu 680A (e la reducere acum la 308lei), am fost cu ea la Service Blue pentru garanție și totul e ok. Este important să păstrați garanția la voi în bord, dacă doamne ferește aveți probleme cu bateria tot ei vor trebuie să vi-o schimbe.

acumulator mașină

O listă completă cu acumulatori găsiți și aici. Diferă prețurile, alegeți cu cap.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Am lucrat în service auto acum mult timp și nu-mi aduc aminte ca în patru ani – cât am lucrat acolo – să fi avut (multe) cazuri în care bateria să moară după câteva luni. După câteva zile de la garanție da, dar în timpul garanției… nu prea. Asta presupunând că ai alternatorul bun (nu încarcă prea mult) și electromotorul în regulă (ăsta are cel mai mare impact asupra bateriei). Cu astea două în regulă, am văzut baterii vechi de 8 ani care duceau fără probleme – vorbim de baterii dimensionate corect.

    Că tot veni vorba, o baterie supradimensionată ți-ar putea strica alternatorul.

    PS: cât timp nu sunt baterii samsung, ești în regulă 😀

  • Am Loganul din 2007, iar în 2009 am schimbat bateria cu una Varta, cea Rombat a murit pur și simplu. Fără faruri, fără consumatori, etc. De atunci o am pe Logan și nu am mai avut nici o problemă. Tot de 74Ah.
    Vechea baterie pe Passat, unde am destui consumatori era de 72Ah, motiv pentru care am optat pentru una de 74Ah. Este ok, dacă o iei pe amperaj mai mare atunci ai probleme.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu