Pe 30.10 ora 16.00 în New York, o locație aleasă de Tim Cook datorită noului album promovat al Lana Del Rey. Ce a lansat Apple ieri în The Brooklyn Academy of Music?

Să le luăm pe rând în ordinea numerelor de pe tricou.

MacBook Air

Prezentarea a început cu noul MacBook Air, mai puternic, mai subțire și cu display Retina de 4 milioane de pixeli de 13.3 inch. Marginile ecranului sunt cu 50% mai mici față de versiunea veche. Acesta va fi mai portabil pentru că va fi mai ușor cu 17% față de vechea versiunea. Intră într-un plic A4?

Acesta va avea înglobat noul chip T2 pentru securitate sub butonul cu Touch ID și FaceTime HD camera. La fel ca și versiunea de MacBook Pro, acesta vine cu 2 mufe USB Type C pe partea stângă, iar pe dreapta slotul jack pentru căști care nu a fost îndepărtat.

Tastatura, este ultima versiune de Butterfly regândită pentru scris intens și un feeling cât mai aproape de natural. Trackpad-ul are mai multe puncte de interacțiune însă păstrează aceleași gesturi iar utilizarea lui este mai ușoară și mai simplă.

Ca și difuzoare, MacBook Air 2018 vine cu boxe stereo cu 25% mai puternice și mai mult bass, cu 3 microfoane încorporate pentru funcții ca Hey Siri. Procesoarele sunt a 8-a generație de Intel Core i5, cu până la 16GB RAM și 1.5TB SSD spațiu de stocare.

Bateria după cum ne-au obișnuit, va ține o zi de lucru, adică peste 12 ore în funcție de cum este utilizat.

Așa cum ne-au obișnuit inginerii Apple au reușit să îl construiască 100% din aluminiu reciclat, iar trendul acesta verde pentru mediu va ajunge și la restul peste câțiva ani când va fi obligatoriu.

Prețurile încep de la 1199$ pentru varianta cu 8GB, 1.6GHz i5 și 128GB SSD.

Mac mini

După aproape 4 ani, Apple a reînviat Mac mini cu specificații foarte puternice, însă la un preț pe măsură. Vine la pachet cu Gigabit, 4 porturi Thunderbolt 3, port HDMI și USB-A. Există și o variantă cu port de 10Gigabit Ethernet. La fel ca și MacBook Air, acesta vine înglobat cu chipul T2 pentru securitate.

Este construit din aluminiu reciclat iar pentru restul s-a folosit 60% material din plastic reciclat.

Prețurile încep de la 799$, iar pentru cei care vor 64GB de RAM cu 4.6GHz six-core i7 și 2TB SSD cu 10 Gigabit Ethernet scot doar 4200$ din buzunar.

iPad Pro

Evenimentul s-a încheiat cu noua linie iPad Pro care vin cu un design puțin schimbat, adică doar ecran cu margini subțiri și colțuri rotunde ca și în cazul iPhone XR

Noile iPad Pro vin la pachet cu Face ID care va funcționa atât pe landscape cât și în mod portrait, vin cu modul de gesturi lansat pe iPhone X unde butonul de Home a dispărut. Avem acum două dimensiuni pentru ecrane de 11 inch și 12.9 inch.

A fost lansat și Apple Pencil 2 conceput pentru Photoshop și Apple Today.

În interior avem procesorul de 7nm numit A12X Bionic, mult mai puternic ca și cel de pe iPhone XS. Avem peste 35% performanțe crescute față de vechiul iPad Pro acesta având disponibil și Neural Engine pentru ca totul să funcționeze impecabil.

iPad Pro se poate utiliza și împreună cu o tastatură-husă numită Smart Keyboard Folio fiind un accesoriu care protejează atât partea frontală cât și spatele, are un design ergonomic și te ajută să scrii mult mai ușor.

Prețurile pentru iPad Pro 11 inch încep de la 799$ iar pentru 12.9 inch încep de la 999$.


Concluzie: au resuscitat Mac mini după atâția ani că au fost obligați, au pus USB Type C pe noile iPad Pro și merg în direcția AR și VR. Evenimentul a fost despre MacBook Air care să zicem are aceleași performanțe ca și Pro-ul de 13 inch însă este mult mai ușor și mult mai ieftin.

Pentru mine a fost o dezamăgire că după 1 an de zile încă nu au reușit să lanseze AirPower deși l-au prezentat cu mare fast. Mai sunt dezamăgit și pentru AirPods 2, dar să trecem peste, le vedem la anul.

Vouă cum vi s-a părut keynote-ul?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu