Alooo? Mă auzi? Ah, bun, atunci hai să vorbim sau să îți spun și ție ce a făcut Ponta înainte de a pleca în concediu, că doar a muncit 1 an de zile, a curs sudoare pe fruntea lui, s-a operat și nu i-a reușit, plus multe altele. Ieri a fost aprobată rectificare bugetară, sau mai bine zis prima rectificare din acest an, care aduce saci întregi de bani pentru primării și consilii județene (după cum se scria pe net, la anul sunt alegeriile trebuie tatonat terenul înainte) iar apoi cei care au ieșit în pierdere sunt sănătatea și transporturile.

Sănătatea

În fiecare an în martie-aprilie, se semnează actele cu Casa pentru noul buget și se distribuie banii. Zis și făcut. Bani pe articole, produse, achiziții și tot felul, BANI care nu au fost cheltuiți nici până în ziua de azi, de mai multe case de sănătate, direcții de sănătate s.a.

Și atunci, de ce să îi plângem pe fraieri? Da știu, avem un sistem infect, dar câcatul să știți că vine de jos!

Transporturi

Oho, domnul meu, doar când zici transporturi deja îți zboară gândul la autostrăzi. Adică cele pe care le au ungurii, austriecii, germanii s.a. pentru că noi la drumurile comunale denumite autostrăzi nu cred că putem comenta ceva. Tronsonul Orăștie – Sibiu e pe ducă. În câteva luni alunecă de tot și ne trezim cu el în oltenia.

Faptul că s-a făcut un Master Plan până în 2020 când vom fi supraetajați de autostrăzi, eu zic să revenim cu picioarele pe pământ și să gândim la rece, așa de pe margine.

De ce aș da unui constructor român 1 km de autostradă cu 20 milioane de euro? De ce? Mă duc pe dincolo, le propun un business în România, îmi fac ofertă cu 5 milioane și calitate 100%, garanție 10 ani-20 ani. De ce să mă complic cu samsarii la suprapreț? Știu, pentru șpagă!

Țin minte, că acum câțiva ani, la Brașov sau prin împrejurimi se dorea construcția unui parc, cu golf, recreație & shit. Au primit ofertă cu 7 milioane de euro de la o firmă din austria, dar contractul a fost dat la o firmă românească cu 15 milioane și termen de execuție dublu. Ca și banii nu?

Deasta nu merge nimic în țara asta, că peste tot trebuie să dai. Până când ?!

Să revenim

La oile noastre și să vedem ceea ce nu am mai văzut. Adică o mega construcție, o mega oală, o mega oază de colectare de bani și resurse de la proști, scuze credincioși. Biserica a devenit o afacere, mult prea profitabilă.

Catedrala Mântuirii Neamului și compania, primesc bani de la buget. De ce? Toată construcția cică valorează 80 milioane de euro, doar la roșu. După mai trebuie pictată, băgate calorifere, țeavă, internet … din banii mei? ai tăi? Nu vă e rușine?

Așa că la rectificare din 37 de milioane de lei, doar 25 milioane de lei se vor duce direct la mega-tavă.

Catedrala Mantuirii Neamului


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG