Dacă ești în căutarea unui MacBook Pro 2015 și vrei să știi cam cât te ține bateria înainte să îl cumperi, am să îți dezvălui acest secret. Dețin un model A1502, ultimul lansat înainte de variantele cu Touch ID și fără porturi HDMI sau SD card.

Ca și utilizare, îl folosesc în special pentru blog, browsing prin Safari sau Chrome (când nu merge Facebook), muzică, editare video și Photoshop. Folosesc foarte mult Hands-Off de pe iPhone care este tot timpul conectat, am un Magic Mouse versiunea 1 care este folosit prin bluetooth tot timpul.

Mai jos găsiți datele preluate din Activity Monitor, unde în ultimele 12 ore avem consumul pentru fiecare aplicație/proces în parte. Mare fan Tweetbot (până de curând), Macs Fan Control, Bartender 3, Alfred 3, Simplenote și iStatistică.

MacBook Pro 2015Dacă nu aveți aplicațiile vi le recomand cu drag, mai ales că am făcut și o listă cu ele aici. Așa că, 10 ore de usage pe MacBook Pro 2015 vi se pare ok, eu zic să îl cumpărați, iar dacă nu vi se pare ok, tot vă zic să îl cumpărați, asta dacă nu vreți să luați direct ultima versiune cu i9 și 32GB și 4TB SDD cu probleme de temperatură care au fost rezolvate din soft.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Time on battery nu e tot timpul elocvent, pentru ca acolo intră și perioada de sleep – dacă e folosit o oră și apoi îl ții cu ecranul închis încă una, acolo apare 2 ore de time on battery.
    Poate să țină 10 ore, dar e modelul de 13”, fără placă video dedicată. Atunci când rulezi Photoshop sau ceva de video o să țină vreo maxim 3-4 ore. Ce e mai important, pentru cei ce n-au un mac, e că bateria are constanță, adică va fi tot timpul la fel, n-o să ai procese sau chestii ascunse care să-ți mănânce uneori mai mult sau mai puțin din baterie.

    • @dam167 iti dai seama ca nu am nici un motiv sa scriu despre baterie ca tine 10 ore si eu sa il tin inchis sau cu ecranul oprit. Sunt multe dati cand bateria m-a tinut destul de mult, iar acum dupa ce l-am folosit o zi intreaga am zis sa fac si o poza. Eu cand nu il folosesc, nu il tin in priza sau ceva, tot timpul ii inchid ecranul si el intra in modul sleep. Photoshop folosesc pentru imagini si export la o calitate mai mica pentru blog. Referitor la export video din Final Cut Pro X intradevar bateria se consuma mai repede pentru ca foloseste toate resursele la maxim. Nu fac zilnic randari video sau export insa in viitor ma voi orienta catre un iMac pentru proiectul YouTube. 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu