Răspunsul la întrebarea „cât timp durează să te înregistrezi în Google News” o să îl aflați mai jos. Acum câțiva ani am aplicat din nou pentru Google News însă nu am fost acceptat din motive de conținut dublat.

Adică eram fan TimesNewRoman și luam postările lor și le publicam și la mine, iar Google m-a penalizat pentru asta. Am șters toate acele postări + altele care nu mai aveau ce să caute aici pe blog acum vreo 2 ani când am făcut curățenie. Sigur, mai sunt câteva dar momentan le las până într-o zi.

Zilele trecute căutam ceva și am dat din nou peste Google News. Interesat, am verificat secțiunea de Știință și Tehnologie prezentă pe România și am descoperit doar câteva site-uri gen idevice.ro, gadget.ro, mobilissimo.ro, go4it, playtech și alte câteva de care nu am mai auzit până acum.

Zis și făcut, am intrat pe linkul ăsta publishercenter.google.com am acceptat termenii și condițiile și am apăsat butonul de Adaugă publicație.

Google News Steps

 

Sunt câțiva pasi pe care trebuie să îi urmați, relativ simplu și trebuie să adaugi 3 tipuri de imagini:

  1. Logo pătrat minim 512x512px
  2. Logo pentru publicație minim 200×20
  3. Adresa URL
  4. Să alegi tipul conținutului și limba
  5. Să adaugi un feed RSS al articolelor, un video sau un canal de Youtube
  6. Submit

După câteva minute dacă feed-ul este bun în pagina principală vei vedea articolele în partea dreapta. Aceasta sunt vizibile doar pentru tine până când site-ul tău este aprobat de Google.

Google News Review

După ce am completat toate datele necesare și am dat Submit, Google mi-a spus că această înregistrare durează între 2-4 săptămâni. Pe bune?

Și acum este în review, probabil voi aștepta până la sfârșitul lunii septembrie ca să îmi fie aprobat conținutul. În fiecare zi în aplicația News de pe iPhone îmi apare câte un articol, probabil te indexează din nou google și apoi își dau acceptul sau nu. Site-ul este deja indexat, în plus este validat de Google prin Search Console și toate celelalte tool-uri atunci când am pus reclamele.

Dar hei, asta e, așteptăm 🙂


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu