De prima dată când am văzut pozele, am zis că aici vreau să locuiesc. Departe de nebunia din oraș de căldură, de aglomerație, vroiam să stau undeva unde este liniște, verdeață, bloc nou, libertate, aer curat, iar Cartierul rezidențial Grunwald avea toate acestea.

În acest cartier au fost construite vile cu 2 etaje cu 3 camere sau cu 2 camere, iar pe rândurile din spate, sunt construite casele care au 3, 4, respectiv 5 camere. Toate informațiile sunt disponibile aici.

Cartierul Rezidential Grunwald si hotii

De ce scriu aceste rânduri? Păi motivele sunt: bune și rele

Acum probabil ar fi multe de spus, atât bune cât și rele, dar cel mai important le voi menționa doar pe cele care contează cel mai mult acum. Voi scrie și despre altele.

Bune:

 • cartier nou
 • separat, izolat
 • loc de parcare
 • gradină comună
 • vecini tineri
 • aer curat
 • liniște
 • siguranță

Rele:

 • NU există pază! 
 • NU există o delimitare de intrare-ieșire (porți sau barieră) de aceea se numește CARTIER REZIDENȚIAL GRUNWALD, pentru că doar locatarii sau cei care vin în vizită au access nu toți care trec prin zonă, hai să dau o tură p’aici.
 • NU există asfalt pe porțiunea de drum care duce către drumul ce vine din giratoriul de la aeroport.
 • seara nu poți sta în curte din cauza țânțarilor, probabil toți țânțarii goniți de prafurile răspândite cu avioanele de agrement din Timișoara sunt în cartierul Grunwald. Nu vreți să vedeți cum arăt pe mâni și pe picioare de la mușcături.
 • sunt zile când plec la servici sau vin de la servici și drumul este plin de oi, cu miros specific și mai trebuie să stau și după ele că doar ciobanului îi este greu să le dea din drum.

Mai sunt și altele pe care le-aș dezbate oricând, oriunde cu oricine este interesat de tot ceea ce reprezintă, Grunwald.

Motivul pentru care sunt extrem de mâhnit este cel mai nasol posibil: HOȚII !

Ei bine, ca orice cartier care se respectă trebuie să fie călcat cel puțin o dată de hoți. Acest lucru deja s-a întâmplat prima oară în perioada 25-27 noiembrie 2013, atunci când s-a născut David, mergeam într-o sâmbătă la spital la Delia, iar când am venit acasă am fost oprit de o mașină de poliție chiar pe drumul pietruit. De la ei am aflat că în cele 2-3 ore cât am fost plecat s-au spart 5 case. Da, ai auzit bine 5 CASE ! S-au furat bani și bijuterii.

Nu că i-ar fi prins cineva pe hoți, că doar poliția română își face datoria, normal, banii au dispărut nu i-a mai văzut nimeni, iar bijuteriile probabil sunt deja amanetate.

Toate bune și frumoase până acum 1 lună de zile de când paza în cartierul Grunwald a încetat să mai fie. De ce? Care este motivul? Ei bine, nu am nici un răspuns, la fel ca și vecinii mei, la fel ca și tot cartierul. Eu altceva știam …

Paza asigurata Grunwald Totul functional in Grunwald

Primul furt

Acum 3 săptămâni de zile i-a fost furat un „obiect” legat bine pe o remorcă, fiind legat la mașină. Au venit băieții, era într-o sâmbătă seara, au oprit mașina lângă remorcă au coborăt 2, au pus remorca pe cârligul lor și dăi bice. Ca să vedeți cât tupeu pe HOȚI. Noroc că una din roți a fost blocată cu lanț, iar la intrarea în Timișoara i s-a rupt roata și a fost abandonată de hoți, iar vecinul a reușit să o aducă acasă.

Al doilea furt

Exact după o săptămână într-o duminică frumoasă de 1 iunie, s-a spart un garaj, tot de la vecinii mei, de unde s-au furat 2 biciclete. Scumpe. Sunat poliție, venit povestit, da, da și nimic până în ziua de astăzi.

Al trelea furt

În următoarea săptămână că așa se cade bine, ori furi în fiecare weekend ori te lași de meserie, din casa scării mele, dispar 3 biciclete. Eu marți dimineața am plecat la servici, iar seara mă întreabă vecina,

– Ionel tu ți-ai dus bicicleta de aici?

– Poftim?! NU.

– S-au furat bicicletele. A ta a lui C și a lui C

Am coborât jos sub casa scării, în boxă nimic. Gone, vanished sau PA cum se zice mai nou. Acesta este primul bun care mi se fură. Normal am sunat la 112 să trimită poliția.

112 furt bicicleta Grunwald

Persoana de la 112, mi-a făcut legătura la Poliția Timișoara, apoi la Ghiroda, iar apoi am aflat că deja se știa de furt și 2 biciclete sunt recuperate. Wow așa repede? NORMAL, că se știa de furt, că doar sunt aceeași hoți care fură și ajung la poliție și apoi li SE DĂ DRUMUL pe motiv că nu au ce să le facă.

Am ajuns la punctul de poliție, am identificat bicicleta, era a mea, cealaltă era la o vecină în garaj pentru că au fost abandonate de HOȚI în timpul OPERAȚIUNII FURTUL !

3 furturi în 3 săptămâni. Suuuper!

Nu-i așa că îți dorești un loc liniștit și păzit în Cartierul rezidențial Grunwald?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Multumesc frumos pentru comentarii… foarte utile. Eu si sotia mea ne gandeam sa ne cumparam o locuinta in cartierul respective, dar o sa ne gandim de doua ori acum… Avand in vedere ca avem un copil mic, siguranta e pe primul plan.

  • În primul rând Alin este frumos să îți lași și o adresă de email validă, nu e publică. În al doilea rând, îți recomand cu căldură să îți cumperi casă în Grunwald. În al treilea rând toate cele întâmplate aici au fost, așa cum peste tot în toate apartamentele, casele din Timișoara, Ghiroda, Dumbrăvița se fură, așa se poate și aici. Probabilitatea este mult mai mică dar există, la fel cum oricând poate cădea o țiglă de pe un bloc din centrul Timișoarei atunci când cineva trece pe lângă.

   Pentru siguranța ta, un sistem de supraveghere și de ce nu, un contract cu BGS sau altă firmă… done.

 • […] însă un lucru e cert, hoții știau de seif, știau de bani și au mers la sigur. Nimic nu este întâmplător, […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu