Cum să fi prost pe banii tăi în varianta ITM, hârtii, chitanțe și femei sictirite și pe deasupra să mai ai nevoie și de o adeverință de vechime, te-ai scos. Am fost la ITM luni să îmi scot niște adeverințe de vechime și surpriză mi-am petrecut ziua în mare parte printre bugetari.

ITM Timișoara
Oh, doamne cât aștept ziua în care totul se va face online și nu mai trebuie să vezi nici o față acră.

Am ajuns pe la ora 11 la ITM după ce am găsit un loc de parcare la gară. Ca orice om, m-am pus la coada formată din 3 oameni, 2 în fața mea și eu după ei. După vreo 20 minute, am ajuns la ghișeu, i-am spus doamnei că am nevoie de o adeverință de vechime care să cuprindă toate firmele la care eu am lucrat.

Doamna, de la ghiseu a fost ok cu mine, deși cu restul i-a cam sărit muștarul. A luat buletinul, a completat ceva a scos o foaie cu 2 rânduri din program a făcut o foaie mică (gen OP) cu care m-a trimis la etajul unul camera 14 să plătesc 20 lei. Eu m-am gândit că mă duc acolo plătesc, tanti dă print îmi dă foaia și plec.

PS: în evul mediu nu poți plăti cu cardul, trebuie să ai cash, deci dacă o să faci ca mine, lași chitanța și buletinul la tanti de la camera 14 pleci și cauți un bancomat către gară și apoi te întorci.

Da pe dracu, cine te crezi ioane să pleci în 30 minute de la ITM cu adeverința de vechime?

A trebuit să cobor din nou la ghișeul 3, să stau la coadă ca să nu mă cert cu nimeni, să predau chitanța cu dovada plății pentru a mi se elibera adeverința de vechime. Și toate astea doar pentru ultima companie!

Doamna mi-a spus că cei sub 2011 trebuie să aibe carte de muncă sau adeverință de vechime de la angajator iar dacă nu există trebuie cerută prin ITM, 20 lei/firmă. Tu la câte firme ai lucrat?

Ultimul meu angajator mi-a dat adeverința de vechime pentru cei 9 ani și 6 luni în companie, însă mai aveam nevoie și de la ceilalți 3 unde am lucrat. Așa că dragilor, dacă aveți cartea de muncă țineți de ea, dacă nu, vă recomand să luați legătura cu fiecare angajator cu care ați interacționat pentru a vă elibera adeverința de vechime pe care trebuie să o primiți împreună cu nota de lichidare când plecați.

Știu, nu vă spune nimeni, doar vă loviți de ele când sunteți puși în situația de a avea nevoie de ele sau când veți dori să vă faceți dosarul de pensionare și vedeți că lipsesc nu știu câți ani!

Pentru că prima firmă nu mai exista trebuia să fac o cerere ca să îmi aducă ei adeverința de vechime din sistemul lor plătit către o terță firmă pentru arhivarea documentelor, iar acest pas se face prin achitarea unei noi taxe de 20 lei la camera 14 de la etajul 1 și se eliberează după 30 de zile.

Pentru Orange (al 2-lea angajator) și Bosch (al 3-lea angajator), am luat legătura telefonic cu vechi cunoștiințe care încă mai lucrează pentru a întreba cum pot intra în posesia adeverinței de vechime. La Bosch astăzi am ridicat adeverința, pentru cea de la Orange aștept originalul prin curier.

Revenind la doamna, ghișeul de la ITM și evul mediu, vă rog să așteptați pe banii voștri 30 de zile în pălăria mea ca să primiți un print dintr-un sistem informatic cu o ștampilă de la un șoarec!

Nu ne mai facem bine!!!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco