Dacă ai nevoie de buletin, pașaport sau permis de conducere trebuie să știi că un proiect a fost depus în vederea obținerii lor online fără a mai fi nevoie să te duci la ghișeu și să stai la coadă să vezi toate babele și moșii sictiriți de munca pe o care o fac.

buletin, permis, pasaport in curand online

Ministerul de Interne va primi fonduri europene pentru a pune pe picioare un sistem informatic care să permită depunerea online a cererilor și a actelor necesare pentru eliberarea noilor documente. Valoarea investiției, din care 80 la sută este acoperită din bugetul Uniunii Europene, se ridică la 90 de milioane de lei.

Platforma va permite și achitarea de la distanță a taxelor și va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne.

De curând am fost de am reînnoit pașaportul pentru David și mi-am pierdut 2 ore din viață degeaba. După ce am stat la coadă la poștă să plătesc pașaportul, am mai stat o dată la coadă la pașapoarte pentru a depune cererea. O mizerie făcută aici este programarea online care niciodată nu este disponibilă decât peste 2-3 luni pentru că toți țăranii își fac programare și nu se duc. Ocupă locurile și asta e, tot la ghișeu vin.

Mă bucur că primăriile de care aparțin, Timișoara și Ghiroda sunt înrolate pe ghiseul.ro și pot să îmi plătesc impozitele și amenzile online și nu mai trebuie să mă duc să stau la ghișee. Dar, restul? Spuneam de mult timp, faceți totul online și dați afară toți șmecherii angajați pe pile și relații din instituțiile publice.

Ca să vorbesc și de SF-uri, se pare că Apple lucrează la o nouă modalitate de implementare a pașaportului, permisului de conducere și a buletinului direct în Wallet acestea putând fi utilizate folosind NFC-ul din telefoanele iPhone, asemeni Apple Pay lansat de curând în România.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu