Din cauza reglementărilor ce vor fi impuse de Comisia Europeană, Apple va fi obligată să permită alte magazine de aplicații, sideloading, inclusiv să ofere acces la funcționalități din iOS aplicațiilor third-party.

Google Chrome iOS

Orice browser din iOS și iPadOS este obligat să folosească același engine folosit de Apple în Safari și anume WebKit. Dacă aceste reglementări se vor transfora în legi așa cum s-a procedat cu portul universal USB-C din 2024, este posibil să vedem un sistem de operare universal. Dacă tot impunem reguli tâmpite, de ce nu face Comisia Europeană un sistem de operare combinat între iOS și Android ca să ne știm într-o parte?!

Google lucrează la o versiune care încalcă regulile actuale privind WebKit, iar browserul Chrome folosește propriul lor engine într-un experiment pe care vor să îl trimită spre publicare în App Store. Dacă vor face asta, cu siguranță aplicația va fi respinsă de Apple.

Astăzi aflăm că Mozilla lucrează și ei la un astfel de browser care să nu mai integreze WebKit, ci să meargă cu propriul lor engine. Conform spuselor CEO Mozilla, aplicația este gata, doar așteaptă la cotitură lovitura celor de la UE împotriva Apple.

Mozilla Firefox Browser

Sursă: macrumors.com / 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu