Vechile bonuri de masă vor fi retrase de pe piață și vor fi înlocuite cu carduri preplătite. Ce înseamnă asta? Păi, producătorul numai consumă atâta hârtie, toner pentru printuri, își reduce considerabil costurile, comerciantul numai stă să numere bonurile, iar la casă nu te pune baba să scrii pe fiecare din ele, doar tragi cardul și gata.

Legea este în vigoare se așteaptă normele de aplicare după care îi dăm bice.

Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă – care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora – ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice. (sursă)

Eu cred că acest pas trebuia făcut de mult timp, la fel cum ar trebui informatizate toate sistemele de plăți de la ghișeele unde sunt câte 10 grase care fac același lucru.

bonuri de masa


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu