Râdem, glumim însă tot mai mulți primari (dacă îi pot numi așa) for să introducă taxa de poluare pentru orașul „din subordine pe persoană fizică”. După ce Firea a spus că vrea să taxeze toate mașinile vechi care tranzitează Bucureștiul (exceptând pe BOR că ei nu au bani) a mai apărut un stimabil care vrea să taxeze mașinile de B și IF care tranzitează Comarnic-ul.

Bucuresti Waze taxa de poluare

Eu sunt curios cum se va plăti taxa de poluare? Dai cu ceasul, dai cu cardul sau stai la coadă la vreun butic care o să căștige niște bani de pe spatele fraierilor?

Cu 1.9 milioane de locuitori, Bucureștiul este sufocat de mașini și noxe. Sunt convins că aceeași soartă o avem și noi în Timișoara sau Cluj sau alte localități mari. Din fericire mașinile sunt pe toate gardurile și oricine își permite să dea câteva sute de euro pentru un cazan cu care să meargă pe stradă.

Din păcate, inspecția tehnică a mașinii în stațiile autorizate ITP este doar o taxă și atât, nu o verificare amănunțită asupra direcției, franelor, a stării motorului sau a caroseriei. Văd și acum, prin Timișoara mașini care sunt lovite dar circulă, altele cu rugina până la geam dar circulă, roțile descentrate și circulă.

Doamne feri să te lovească unul desta, că dupaia constați că nu are nici ITP, nici RCA, iar poliția nu face nimic pentru că sunt ocupați să stea prin boscheți să prindă doi fraieri cu 1km peste limita legală în loc să meargă prin oraș sau să stea la semafoare.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu