Bicicletă pe trecerea de pietoni

După tregicul eveniment din Lipovei, unde un biciclist a fost agățat de o betonieră și omorât pentru că a trecut pe trecere, avea verde, iar conducătorul auto nu s-a asigurat!

Bicicletă pe trecerea de pietoni
Photo by Andrew Gook on Unsplash

Pe filmările puse la dispoziție de Poliția Locală se vede cum cel cu betoniera vine de pe Calea Sever Bocu și face direct dreapta la semafor fără să oprească și să se asigure că nu trece cineva pe trecere! Biciclistul este în paralele cu betoniera și nu se vede pe filmare.

IPJ Timiș au reamintit de OUG 195/2020 privind circulația pe drumurile publice unde sunt menționate normele ce trebuie respectate de cei care circulă pe bicicletă.

Se interzice conducătorilor de biciclete să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă;

Ordonanța se găsește pe internet după o simplă căutare, însă dacă vreți să o recitiți accesați articolul celor de la tion.ro unde sunt trecute toate detaliile legate de mersul pe/cu bicicleta.


RECOMANDARE:

Aveți grijă de voi atunci când circulați cu trotineta, bicicleta, scuterul sau rolele pe pistele de biciclete sau pe carosabil! Eu unul prefer să frânez din timp, să mă asigur când trec sau când ajung la colțul unui bloc, prefer să mă opresc EU, nu să mă gândesc „lasă că mă vede”.

NU TE VEDE ȘI DĂ PESTE TINE ȘI TE OMOARĂ!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Adevărat…
    Și eu am atât trotinetă cât și bicicletă. Când trec prin intersecții mergând înainte mă uit mereu să văd dacă nu face careva dreapta. Din ce înțeleg biciclistul voia să meargă înainte

  • @catalin-tanase da, el vroia să meargă înainte iar șoferul cu betoniera a făcut direct dreapta și nu l-a văzut, dar la viteza aia cred și eu.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu