Da, piața de bricolaj în momentul de față este într-o continuă scădere, astfel din 2008-2009 de când a venit criza, mai marii jucători se pare că nu au ales cartea cea mai bună. Ce carte? Ei bine, cartea aceea de perspectivă … ok, a venit criza ce facem acum? cum vom arăta peste 2-3-5 ani? oare se va întâmpla ceva cu noi?

Cel mai probabil, nici unul dintre cei doi mari retaileri nu au avut un plan foarte bine pus la punct. Și acum să le luăm pe rând, în ordinea de pe tricou.

bauMax - iSay.ro

Baumax, deține 15 magazine în România și este un brand Austriac, iar la nivel de Europa are peste 100 de magazine și peste 9.000 de angajați. Pe bilanțul din 2012, compania este pe minus cu 126 milioane de euro, din care România a strâns doar 26 milioane de euro datorii. (sursă)

OBI - iSay.ro

OBI, deține 7 magazine în România și este un brand German, iar la nivel de Europa are peste 500 de magazine și peste 38.000 de angajați. Pe bilanțul din 2012, compania este pe minus cu 56 milioane de lei. (sursă)

Pe scurt

Compania Baumax va face cel mai probabil pe sfârșitul acestei luni un anunț oficial prin care ne va comunica dacă vor închide sau nu magazinele din România.

Compania OBI, din momentul deschiderii primului magazin la Oradea, a fost pe minus, ce s-au gândit? Hai să mai facem un magazin. Perfect, l-au făcut și pe al doilea care și acesta a fost pe minus și știți ce au făcut? Au mai deschis încă 5 cu care au fost tot pe minus.

Concluzie

Retailerul Leroy Merlin care este într-o continuă creștere, în dorința de a se extinde (și probabil de a lua aceeași turnură ca și Baumax și OBI) vrea să cumpere anumite magazine în cazul în care sunt de vânzare. Vor refuza oare bani celor de la Leroy?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu