La dimineața blană cu Ramona și Coțofană am auzit cea mai tare glumă, defapt nu e glumă, e tristul adevăr că banii publici nu contează atâta timp cât se fac cheltuieli deampixu. Primăria Ploiești a primit căsuțele de lemn comandate în februarie 2017, abia ieri, 22 ianuarie 2018.

Pentru că nimeni nu îi controlează, bugetarii cheltuie toți banii proveniți din impozite și taxe pe toate câcaturile fie că au nevoie, fie că nu au nevoie. În seap sunt mii de achizii deampixu, iar pe ei nu îi verifică nimeni.

foto: openbuget.ro

Vrăjeala cu Curtea de Conturi care vine o dată la 2-3 ani să le verifice niște acte se uită la sumele mari, nu cele mici care de obicei sunt cele mai relevante. De ce? Pentru că sunt repetitive, adică cumperi de 2-3000 lei în fiecare săptămână și cheltui să zicem 30.000 lei. Dacă ai fi cumpărat direct de 30.000 lei cei de la Curte ar fi zis, dar de ce? De ce de la firma x? Ce a fost acolo? Beneficii, șpagă, facturi?

Cheltuiala de mai sus arată cel mai bine cum sunt cheltuiți banii publici într-un mod haotic. Pe lângă aceste achiziții cu dedicație și cu promoții, mai putem spune că pentru comunitate interesele sunt tot mai puține pentru că nu mai ajung banii.

Dacă vreți să vedeți unde se duc banii voștrii puteți accesa openbuget sau seap.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG