AutostradaDupă cum știti de mult timp se încearcă construirea unei autostrăzi care să ne faciliteze mersul cu mașina și cu ajutorul căreia să ajungem mai repede la destinație așa cum o fac cei din tările vestice pentru care autostrada este un necesar, pentru noi doar ce a devenit un necesar (sper să fie facută și bine, nu ca cea de la Timișoara la Arad).

La sfărșitul anului trecut s-a inaugurat tronsonul Simeria – Deva pe care în acest moment se circulă (am fost și eu de câteva ori și e chiar bun, sunt curios cât o să reziste).

În 10 mai s-a scris că tronsonul Simeria – Orăștie este finalizat și urmează să fie inaugurat. Felicitări, mă bucur că progresați. De sărbatorile Pascale am fost acasă și bineînțeles am fost pe tronsonul Simeria – Deva, iar apoi am fost până la Alba-Iulia unde lucrările sunt foarte avansate în ceea ce priveste autostrada Transilvania. Dacă lucrurile merg așa cum sunt acum eu zic (am auzit) ca până la sfârșitul lui 2014 autostrada Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Orăștie – Sibiu va fiÂă finalizată 100%.

Se pare că cei de la Strabag și Straco chiar lucrează, acum rămâne să vedem dacă și “durează”.

Tronsoane:

  • Arad – Nadlac – în execuție. Lucrările ar trebui finalizate în 2014
  • Timisoara – Arad – dată în folosire din 2012
  • Timișoara – Lugoj – în execuție. Lucrările ar trebui finalizate în 2014 (în proporție de 90% e gata)
  • Lugoj – Deva – în execuție. Lucrările ar trebui finalizate în 2014
  • Deva – Simeria – dată în folosire din 2012
  • Simeria – Orăștie – dată în folosire din 2013
  • Orăștie – Sibiu – în execuție. Lucrările ar trebui finalizate în 2014

Abia aștept ziua când voi putea urca pe autostradă la Timișoara și pot să mă dau jos la Simeria sau la Geaogiu-Băi, iar în 2h să fiu acasă la părinți.

Update: Termenul de finalizare a tronsonului Simeria-Orăștie avea data de 10 mai. Totul este gata însă trebuie să vină “mai marii” ca să taie panglica roșie, să țână nu de alta.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu