Astăzi, am fost pe minunata noastră autostradă A1 care leagă Timișoara de Arad și aș avea câteva lucruri de împărtășit. Unele sunt de bun simț, altele sunt deja de domeniul sefeului.

Ca orice român care respectă regulile dar mai ales pe cei de la CNADNR, îmi fac rovinietă, pe 7 zile că îmi este de ajuns, că oricum nu prea ies cu mașina din raza localității, iar pentru 13 lei, e „pomană”.

Drumul ce leagă autostrada A1 de Timișoara trece din Giarmata, iar apoi prin Dumbrăvița. Nu vrei să știi cum se circulă în Dumbrăvița. Încet, multe mașini, praf, gălăgie, clanxoane. Bun. Înțeleg că țăranii circulă prin sat cu luminile (farurile) stinse, pentru că na românii fac economie de curent la alternator.

Starea autostrăzii A1

Jalnică. La fiecare 50 – 100m, există câte o groapă fie mică, fie mare, pe care trebuie să o ocolești. Culoarea asfaltului diferă la fiecare 500 – 1000m, ceea ce ne arată câte petice au fost trase ulterior primei asfaltări. La noi când se construiește ceva, să zicem 1km de autostradă, materialele necesare la noi ajung pentru 5km sau chiar 10km. Din acest motiv, orice se construiește azi în România, peste 1 lună trebuie reparat.

Prietenii autostrăzilor, Gazprom

Nu știu prin ce minune dumnezeiască, toate intrările sau ieșirile (aici vorbesc despre A1, nu știu în alte părți) sunt presărate cu stații de alimentare cu benzină, motorină de la Gazprom. Hmm… oare cât a fost șpaga?

Parcare, refugiu sau benzinărie

În toți cei 50km de autostradă, nu există nici măcar o parcare, un loc de refugiu sau măcar o benzinărie. Dacă băieții de la Gazprom tot fac afaceri, de ce nu au făcut și la mijloc o benzinărie? Defapt nici numai este nevoie dacă la intrare stau ei, iar la ieșire sunt tot ei.

autostrada-a1-timisoara-arad

Concluzia?

Autostrada Timișoara – Arad, A1 este doar un drum județean cu 2 benzi, peticit pe ici colo, denivelat și fără posibilitate de parcare, refugiu.

Partea cea mai tristă este că majoritatea conducătoriilor auto, fie ei de AR, BH, HD, bulgaria sau TM circulau cu farurile stinse, mergeau pe banda 2 deși nu aveau pe cine depăși pe banda 1.

Poate în vreo câțiva ani vor reveni camere fixe, care vor face poze celor care merg cu viteză sau cu farurile stinse sau nu semnalizează și să le trimită amenzi până când se vor plictisi de plătit la ele!!!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu