Nicolae Ceasescu, este acum pe Digi World HD si ne prezinta mai multe etape din viata sa, iar apoi la final vom vedea cum a fost omorat. Este impartit in doua filme, unul ruleaza acum, iar celalat va rula maine, duminica, 2 februarie 2014, ora 15.50 tot pe Digi World HD.

Screen Shot 2014-02-01 at 15.54.40

Data difuzarii:

  • Sambata, 1 Februarie, 15:50
  • (reluare) Duminica, 2 Februarie, 04:35
  • Duminica, 2 Februarie, 15:50
  • (reluare) Luni, 3 Februarie, 04:35

In timpul procesului sumar la care a fost supus impreuna cu sotia sa, Nicolae Ceauşescu isi trece in revista perioada din viata in care a fost la putere: 1965 – 1989. Asistam la un tablou de epoca, care aduce aminte, prin amploare, de frescele filmice americane, despre generatia Razboiului din Vietnam, de exemplu.

La urma urmei, dictatorul nu e decat un artist, care are posibilitatea sa-si puna integral in practica egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, daca el se numeste Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceausescu.” , spune Andrei Ujica.

Din punct de vedere formal, «Autobiografia lui Nicolae Ceausescu» demonstreaza ca astazi, utilizand exlusiv imagini existente, se pot realiza opere cinematografice pe subiecte recente, cu o respiratie epica similara celei pe care o cunoastem din filmele istorice de fictiune.

Avem de a face cu un demers eminamente sintactic, in care montajul are un dublu rol: acela de mizanscena, intrucat construieste scene care nu exista ca atare in material, si acela clasic, de a lega scenele intre ele. (sursa)


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu