Recent, după scandalul iCloud și conturile furate de hackeri, Apple a decis să facă un refresh la toate conturile  să ceară activarea two-factor authentication by default și să actualizeze întrebările de securitate.

Two-factor authentication

Reprezintă modul cel mai sigur de a te putea loga, folosi informațiile din contul iCloud oriunde ai nevoie, împreună cu un cod aleatoriu trimis de fiecare dată pe un alt dispozitiv. Folosesc de mult timp această variantă pentru Steam, prin aplicația lor de iOS tocmai pentru că o dată la 30 de zile îmi cere să mă loghez și o fac și e ok. Nu pot și aici pentru că folosesc foarte mult telefonul, contul de iCloud și m-ar duce la exasperare să tot folosesc codul pe un alt dispozitiv.

two-factor authentication

Pentru că parola nu a fost schimbată de foarte mult timp, mi-a apărut pe iPhone să mă loghez cu contul de iCloud, iar după ce l-am introdus, mi-a activat two-factor authentication, am făcut refresh la întrebările de securitate și gata. Deci, mi l-a băgat pe gât!

Am intrat pe appleid.apple.com, m-am logat și am oprit autentificarea, cu prețul schimbării parolei inițiale avute până acum.

Two-factor authentification funcționează doar pe iOS 9 și iOS 10. Dacă aveți dispozitive mai vechi, trebuie să faceți update, iar dacă nu, puteți schimbați online și opriți autentificarea.

Întrebările de securitate ce rol au?

Până acum câțiva ani, de fiecare dată când mi-am făcut un cont undeva online și mi-a cerut întrebări de securitate, băgam numa tâmpenii, pe care nu le ținem minte apoi. Ei bine, mai nou am început să văd aceste întrebări cu alți ochi, mai ales că suntem expuși într-o lume virtuală unde oricine ar putea ataca și forța parola simplă pusă pe un cont anume.

întrebări de securitate

Fără aceste întrebări, nu te poți loga, nu poți schimba parola, mai exact nu poți face nimic pe AppleID. Așa că dragilor, mergeți în contul vostru iCloud, schimbați-vă întrebările și răspunsurile de securitate, iar apoi salvațile undeva bine, unde să le mai găsiți dacă aveți nevoie, nu în recycle bin 🙂

Mai nou, de fiecare dată când vă logați folosind contul Apple, vă cere aceste răspunsuri la întrebările stabilite tocmai ca să nu le uitați.

Tu folosești two-factor authentification?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu