Guvernul englez a adoptat o nouă lege care îi obligă pe furnizorii de servicii de comunicații electronice să permită autorităților de aplicare a legii accesul la datele utilizatorilor, inclusiv la mesaje, apeluri telefonice și istoric de navigare pe internet. Această lege a fost criticată de numeroase organizații pentru drepturile omului, care susțin că încalcă confidențialitatea utilizatorilor.

tvOS 17 integrează FaceTime în Apple TV 4K folosind Continuity Camera

Apple a amenințat că va elimina FaceTime și iMessage din UK dacă legea va fi pusă în aplicare. Compania susține că legea este imposibil de implementat în siguranță și că ar putea fi folosită pentru a sparge criptarea aplicațiilor.

Guvernul englez susține că legea este necesară pentru a combate criminalitatea și terorismul. Cu toate acestea, criticii susțin că legea este prea largă și că ar putea fi folosită pentru a urmări orice cetățean, indiferent dacă este suspectat de o crimă sau nu. (Big Brother, orașele de 15 minute, etc.)

Această lege este un atac asupra confidențialității utilizatorilor și ar trebui să fie respinsă. Guvernul englez ar trebui să se concentreze pe protejarea libertății și a drepturilor omului, nu pe încălcarea acestora.

Iată câteva dintre argumentele împotriva acestei legi:

  • Legea este imposibil de implementat în siguranță. Este imposibil pentru autorități să acceseze datele utilizatorilor fără a le sparge criptarea. Acest lucru ar putea deschide calea pentru atacuri cibernetice și ar putea pune în pericol confidențialitatea utilizatorilor.
  • Legea ar putea fi folosită pentru a persecuta disidenții politici. Autoritățile ar putea folosi legea pentru a urmări persoanele care critică guvernul sau care susțin cauze controversate. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra democrației și ar putea descuraja libertatea de exprimare.
  • Legea este o încălcare a dreptului la viață privată. Oamenii au dreptul să-și păstreze viața privată, inclusiv datele lor personale. Această lege ar permite autorităților să colecteze date despre orice cetățean, indiferent dacă este suspectat de o crimă sau nu. Acest lucru ar fi o încălcare a dreptului la viață privată.

Guvernul englez ar trebui să retragă această lege, ea fiind considerată o încălcare a confidențialității utilizatorilor și ar putea avea un impact negativ asupra democrației și a drepturilor omului.

Ușor, ușor ne îndreptăm spre controlul total al populației. Mai o lege, mai o cameră, mai un cod QR, mai o pandemie și se aranjează totul ca la carte!

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu