După 7 ani de procese în care Samsung era acuzată că a copiat designul, funcționalitățile lansate de Apple pe iPhone, procesul pentru design s-a încheiat.

Conform documentelor curții din California, cei doi giganți au ajuns la un acord privind acuzațiile, însă datele din acrod nu au fost făcute publice și nu știm dacă vor fi făcute în viitor.

Disputa a început în 2011 când Apple a deschis procesul împotriva Samsung pe diverse patente și design. Tap to zoom și app grid sunt două dintre ele, acestea făcându-și prima dată apariția pe iPhone 2G.

procesul pentru design

Samsung a încercat să plătească din daune pentru elementele de design copiate, însă Apple a continuat și a cerut curții ca sumele să fie mult mai mari și au câștigat. Ultima a fost în mai când Apple a câștigat un proces în care sud coreenii vor trebui să plătească 539 milioane dolari.

“We believe deeply in the value of design, and our teams work tirelessly to create innovative products that delight our customers. This case has always been about more than money. Apple ignited the smartphone revolution with iPhone and it is a fact that Samsung blatantly copied our design. It is important that we continue to protect the hard work and innovation of so many people at Apple.”

Toate aceste procese au costat ambele companii milioane de dolari, acesta ar fi probabil unul din motivele pentru care s-a ajuns la o înțelegere.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu