Și aici vorbim de următoarele cipuri A17 Bionic, M3 precum și restul cipurilor existente în produsele Apple. TSMC a spus că e nevoit să crească prețurile cu 6-9% în perioada următoare, iar Apple a zis nu.

Apple Silicon M3

Apple și TSMC au semnat niște contracte, probabil înainte de pandemie pentru aceste cipuri ce urmează a folosi tehnologia pe 3nm, iar acum nu vor să le modifice. S-a încercat chiar o creștere graduală de la 1 până la 6%, dar fără rezultat.

Din păcate, seria nouă de MacBook Pro 14 și 16 inch urma să vină cu cipuri Apple Silicon M2 fabricate pe 3nm, însă negocierile se pare că nu au decurs conform așteptărilor și vor rămâne pe 5nm. Apple reprezintă pentru TSMC 25% din volumul de vânzări fiind cel mai mare client, iar o astfel de creștere ar însemna o creștere și a prețurilor finale pentru produsele de la raft și Apple nu vrea acest lucru. Cei de la TSMC au anunțat încă din mai că urmează să crească prețurile cu 8%, iar Spania a spus că e în tratative cu cei de la TSMC pentru a deschide prima fabrică de cipuri din Europa.

iPhone 15 și iPhone 15 Pro, Apple VR, propriul modem 5G și multe alte noutăți vor veni abia din toamna lui 2023.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu