Compania Caltech a dat în judecată Apple la începutul lui 2016 pentru încălcarea unor brevete legate de standardul Wifi. Pe lângă Apple au fost aduși în instanță și cei de la Broadcom aceștia având acum după 4 ani doar 270 milioane de dolari iar Apple nu mai puțin de 838 milioane de dolari.

Apple a negat că ar fi utilizat acele brevete însă instanța după atâția ani s-a pronunțat că Apple și Broadcom sunt buni de plată. Broadcom a produs chipurile, iar Apple le-a implementat în toate produsele lor începând cu Apple Watch, iPhone, iPad, Mac, iMac, Apple TV sau HomePod.

Se pare că și vechiile routere AirPort se foloseau de patentul celor de la Caltech însă nu au putut fi dovedite până acum. Suma este enormă chiar și pentru Apple însă conform spuselor celor de la Law360 decizia judecătorilor ar veni ca și o contră pentru cei din Cupertino, tocmai pentru a face piața telefoanelor și gadgeturilor mai competitivă nu dominantă de Apple ca până acum.

Suma a fost calculată în baza numărului de terminale vândute, ajungând la doar 598 milioane de unități. Patentul celor de la Caltech viza mai mulți factori însă principalii 3 sunt căldura, puterea și dimensiunea chipului Wifi.

Apple va ataca această decizie, ea nefiind definitivă.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu