În cadrul WWDC20, Tim Cook împreună cu Craig Federighi au prezentat noile chipuri Apple Silicon ce vor fi utilizate în următoarele produse Apple.

Pentru că sunt custom made, după mulți ani de investiții și R&D, Apple, nu va vinde niciodată către Intel, Qualcomm sau alți mari provideri de chipuri soluția lor proprie ARM.

I don’t want to make a forever comment, but we’re a product company, and we love making the whole thing. If we can own the user experience in that way, [our goal is] delighting the user. And that’s the reason that we’re doing Apple Silicon, because we can envision some products that we couldn’t achieve otherwise. And so that’s how we look at it.

– Tim Cook

Toate chipurile Tx, Ax, Wx existente pe dispozitivele Apple au fost create pentru a securiza și mai mult ecosistemul dar și pentru a optimiza consumul de energie și performanță. Desigur, o schimbare radicală se va produce abia din 2021 sau 2022 când se va preconiza că Apple va renunța de tot la furnizorii de chipuri.

În toți acești ani, compania Apple a cumpărat diverse firme, companii, start-up-uri de profil pe care le-au trecut în R&D. Mai rămâne să vedem și display-uri făcute de Apple și atunci totul este in-house.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Display-urile sunt făcute de Apple “in house” — după ce display-ul îndeplinește toate condițiile de calitate, Apple trimite specificațiile către Samsung și LG ca să fie produse. 🙂

  • @claudiu stiu ca sunt concepute in-house, dar atunci cand le vor produce ei, o sa fie altceva 😎

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu