Apple a decis să mărească salariile angajațiilor la 22 dolari pe oră, cu aproximativ 45% mai mult față de anul 2018 pentru a combate inflația, migrația în altă parte și cumva de a încerca să domolească spiritele incinse recent privind crearea unui sindicat. 

Apple Money angajati 22 dolari pe ora

Nu se știe încă exact dacă toți angajații vor primi o astfel de mărire sau doar cei din retail, adică din magazinele Apple Store. Compania Apple spune că salariul minim pe oră va fi de 22 dolari, iar cei care au adus o contribuție jobului vor primi și mai mult de atât. Este trist să vezi că o companie ca Apple își bate joc de angajați mai ales că vorbim de milioane sau chiar miliarde de dolari profit. Înțeleg să bagi bani în R&D, dar nu trebuie să uiți și pe cei care au pus umărul la ceea ce înseamnă astăzi Apple.

Supporting and retaining the best team members in the world enables us to deliver the best, most innovative, products and services for our customers,” an Apple spokesman said in a statement. “This year as part of our annual performance review process, we’re increasing our overall compensation budget.

–Apple

Șeful Apple pe Retail a trimis un mesaj video tuturor angajațiilor din subordine, spunând că „Apple face eforturi”, iar ca parte a performanțelor anuale vor primi diverse măriri și ar fi bine să renunțe la partea cu sindicatul. Deci toate aceste jumbușlucuri sunt defapt praf în ochi cu țintă directă către împiedicarea formării unui sindicat decât mulțumirea angajațiilor.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu