Zilele trecute Apple a înregistrat un nou patent prin care putem vedea cum un MacBook folosește Apple Pencil având un lăcaș dedicat în locul Touch Bar-ului unde se poate și încărca. Asta înseamnă că pe viitor vom avea ecrane touchscreen pe MacBook.

Apple înregistrează un patent pentru un MacBook care folosește Apple Pencil

Un patent mai vechi înregistrat tot de Apple ne arăta cum un Apple Pencil poate fi folosit ca și un mouse atunci când acesta este pus în lăcașul dedicat deasupra tastaturii. Mai poate fi folosit pentru scroll, a face zoom in sau out precum și altele. Lăcașul dedicat are încorporat un sistem de iluminare de ultimă generație prin care Apple Pencil poate înlocui toate tastele F1, F2 … F12 având funcționalitate asemeni unui Touch Bar doar că este integrat în Apple Pencil.

Cu sau fără touchscreen?

Este clară direcția, dacă Apple vrea să utilizeze Apple Pencil pentru a efectua diverse acțiuni pe ecranul unui MacBook atunci ne putem aștepta la o versiune cu touchscreen în următorii ani. Mă întreb, oare Apple Pencil nu poate fi folosit pe TrackPad?

Personal folosesc un Lenovo de 14 inch cu Touchscreen pentru lucru și cred că l-am folosit o singură dată după ce l-am primit că era o chestie nouă, atât. În plus, transpiri, ai grăsime pe degete, murdărie și după te apuci să năclăiești ecranul cu degetele. Mă deranjează să am ochelarii murdari apăi ecranul laptopului.

Voi ce părere aveți? Aveți touchscreen pe laptop, îl folosiți?

Sursă: 9to5mac.com via patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • „Personal folosesc un Lenovo de 14 inch cu Touchscreen pentru lucru și cred că l-am folosit o singură dată după ce l-am primit că era o chestie nouă, atât. În plus, transpiri, ai grăsime pe degete, murdărie și după te apuci să năclăiești ecranul cu degetele. Mă deranjează să am ochelarii murdari apăi ecranul laptopului”

    Fix așa și la mine! Am un Dell de la munci la care am folosit touch-ul doar o dată, de curiozitate. Nu doar că nu îmi place să am urme de degete pe ecran, dar mi se pare obositor să stau cu mâna ridicata la ecran, în condițiile în care oricum îți faci treaba perfect cu touchpad-ul/mouse-ul.

    Cred că singurul scenariu în care se justifică touchscreen-ul e dacă ai un laptop la care ecranul se rabatează la 360 de grade, transformând-use în tabletă

    • De curiozitate l-am folosit și eu. Nu mă văd apăsând pe ecran 😀
      Stă pe birou frumos conectat la două monitoare Dell de 27 inch, de ce m-aș chinui cu degetele mele să apăs pe ecran, apeși greșit, lași urme, nici nu vreau să mă gândesc.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu