Apple a anunțat noi reguli în SUA pentru aplicațiile care oferă metode de plată alternative în afara App Store. Comision 27% din orice vânzare efectuată.

Apple obligată de UE să dezvăluie numărul de utilizatori activi pentru App Store

Ce reguli noi impune Apple?

  • Aplicațiile trebuie să afișeze întotdeauna opțiunea de plată, chiar dacă oferă și o opțiune de plată alternativă.
  • Aplicațiile trebuie să respecte anumite reguli de proiectare pentru a asigura o experiență de plată sigură și convenabilă pentru utilizatori.
  • Apple va percepe o taxă de 27% pentru toate tranzacțiile efectuate prin metode de plată alternative.

Apple a susținut că noile reguli sunt necesare pentru a proteja siguranța și integritatea magazinului App Store. Compania a declarat că va folosi taxa de 27% pentru a acoperi costurile legate de furnizarea de servicii de plată și pentru a investi în securitatea și îmbunătățirea App Store.

Dezvoltatorii de aplicații au criticat noile reguli, susținând că acestea vor crește costurile pentru utilizatori și vor reduce concurența pe App Store. Povești.

În plus, noile reguli ar putea duce la o creștere a numărului de aplicații care oferă propriile sisteme de plată. Acest lucru ar putea complica experiența de utilizare pentru utilizatori, deoarece ar trebui să-și amintească mai multe parole și informații de plată. De asemenea, este posibil ca unele aplicații să fie scoase din App Store dacă nu respectă noile reguli.

Ca să fie siguri că nu există „mișmașuri” dezvoltatorii care vor folosi opțiuni de plată alternative chiar dacă nu au vândut nimic în luna respectivă vor fi obligați să trimită un extras de cont cu tranzacțiile din ultima lună în timp de 15 zile. Pentru a putea oferi opțiuni de plată alternative, dezvoltatorii de aplicații trebuie să completeze un formular pentru a avea acces la StoreKit Purchase Link Entitlement după care trebuie să aștept să primească aprobarea de la Apple.

Sursă: iclarified.com via developer.apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu