În versiunile beta ale iOS 16 exista un album cu imagini duplicate în aplicația Poze de unde puteam să le ștergem. Odată cu lansarea oficială această opțiune a dispărut și nimeni nu știe de ce.

Apple explică de ce nu apare albumul cu imagini duplicate în iOS 16 si cat dureaza

Astăzi Apple a creat un document pe pagina de suport în care explică ce s-a întâmplat și cum putem activa albumul cu imagini duplicate în iOS 16. Pentru că vorbim de o versiune nouă de iOS, automat toate fișierele și aplicațiile sunt re-indexate pentru a fi disponibile în cache atunci când avem nevoie.

Acest proces consumă baterie și poate fi efectuat doar când telefonul este blocat și este la încărcat, din acest motiv observăm că uneori bateria telefonului după un update scade considerabil pentru că trebuie să re-indexeze tot dispozitivul. Este același procedeu ca pe Windows când instalăm sitemul de operare și vedem că după câteva zile Index Server consumă resurse peste limita normală.

iOS 16 este gândit să analizeze toate fotografiile din aplicația Poze, iar acolo unde întâlnește unele duplicate să le afișeze într-un album separat ca să ne fie mai ușor dacă vrem să le ștergem.

Cum activăm Albumul cu poze duplicate?

  1. Așteptăm indexarea tuturor pozelor
  2. Accesăm secțiunea dedicată pentru poze duplicate

În funcție de numărul de poze din galerie, acest proces poate dura câteva ore sau câteva zile. Am verificat și eu acum și îmi apar 4 duplicate unde pot selecta să le combin sau să le șterg.

Sursă: support.apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu