Dan Ackerman, redactor-șef al site-ului de știri tech Gizmodo, susține că filmul „Tetris” lansat pe Apple TV+ în martie 2023 a fost regizat după cartea sa.

Apple dată în judecată pentru filmul Tetris de către Dan Ackerman

Cartea lui Ackerman, „The Tetris Effect: The Game That Hypnotized the World”, publicată în 2016, este despre originile jocului în fosta Uniune Sovietică și lupta pentru drepturile de licențiere globale ale acestuia, considerată drept o capodoperă literară în stilul unui thriller de spionaj din Războiul Rece.

Potrivit procesului, Ackerman a trimis o copie pre-publicată a cărții companiei Tetris Co. în 2016, dar compania a refuzat să încheie o înțelegere cu el pentru orice proiecte legate de carte și i-a trimis o „scrisoare nasoală”.

În procesul dechis luni la U.S. District Court din Manhattan, Ackerman a cerut instanței daune totale de cel puțin 6% din bugetul de producție estimat al filmului de 80 de milioane de dolari, adică 4,8 milioane de dolari.

Alternativ, conform procesului, Ackerman are dreptul să recupereze de la pârâți daune de până la 150.000 USD per drept de autor încălcat pentru „încălcarea cu rea-credință a drepturilor de autor”, precum și onorariile avocaților și costurile. În acest proces, Apple și restul pârâților sunt acuzați de încălcare a drepturilor de autor și de concurență neloială în frunte cu scenaristul Noah Pink, compania Tetris Co. și CEO-ul Tetris Maya Rogers.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu