Anul acesta este posibil să vedem un nou adaptor pentru MacBook-uri, mai mic și mai puternic cu opțiunea de fast charge de 65W GaN (Gallium Nitride). Samsung, Xiaomi, Huawei sau Oppo au în vedere lansarea unui astfel de adaptor.

Adaptoarele cu tehnologie GaN sunt perfecte pentru adaptoarele USB-C care la rândul lor pot fi folosite atât pentru laptopuri, telefoane cât și tablete. Apple recent a primit notificare din partea UE să renunțe la portul lightning în favoarea lui USB-C pentru a standardiza cablurile conform unui proiect inițiat de Uniunea Europeană.

Încă din 2018 se zvonea că Apple va trece la conectorul USB-C însă nimic până în acest moment.

Recent Xiaomi a lansat adaptorul de 65W pentru telefoanele Xiaomi Mi Pro 10 care pot să încarce telefonul de la 0% la 100% în doar 45 minute.

Adaptor 65W Xiaomi Mi 10 Pro

Modelele lansate după iPhone 8 și iPad Pro 2018 suportă fast charge utilizând adaptorul de 18W cu ajutorul căruia se pot încărca de la 0 – 50% în jur de 30 minute. Apoi, intră în acțiune sistemul Apple din soft care reduce puterea încărcării pentru a proteja componentele și pentru a prelungi viața bateriei.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu