Telefonul este un accesoriu indispensabil în prezent. Multă lume nu pleacă nicăieri fără a lua micul dispozitiv. Acest lucru nu este de mirare având în vedere multitudinea de beneficii pe care ți le pune la dispoziție. Prin intermediul telefonului inteligent poți comanda mâncare, articole vestimentare sau un taxi, poți viziona filme sau poți ține sub control condiția ta fizică. Te-ai obișnuit să folosești aceleași aplicații în fiecare zi, dar cum rămâne cu opțiunile utile care îți pot îmbunătăți viața?

Photo by Yura Fresh on Unsplash

Somn liniștit

Societatea în care trăim este adesea haotică. Drept urmare, o mare parte dintre acești factori își poate pune amprenta asupra calității somnului. Știm deja că un somn relaxant oferă toate condițiile unei vieții liniștite, însă nu poți avea mereu parte de acest „privilegiu”.

Aplicația SleepBot este un instrument de nădejde care îți monitorizează calitatea somnului. Softul pe baza căruia funcționează înregistrează nivelul de zgomote de pe durata nopții și îți oferă o analiză amănunțită a somnului. Primești detalii legate de durata somnului, mișcările din timpul nopții, frecvența acestora și sunetele înregistrate. În acest fel îți poți îmbunătăți felul în care dormi dar și rutina înainte de culcare.

Urmează-ți pasiunile

Opțiunile din „magazine” nu sunt deloc limitate. Vestea bună este că poți găsi aplicații excelente indiferent de pasiunile tale. Dacă ești pasionat de sport, sigur ai de unde alege.

Aplicația Unibet este prietenul tău de nădejde când vrei să afli ultimele rezultate din sport, să pui pariuri online sau să joci jocuri de cazino. Un avantaj al acestei aplicații este faptul că îți trimite notificări legate de diferite sporturi.

Sigur ai trecut și tu prin momentul în care chiar ți-ai dorit să urmărești un meci dar nu ai putut face acest lucru din cauza altor responsabilități. Ei bine, această aplicație te ține la curent chiar și din mers pentru a nu rata rezultatele echipei favorite. Din moment ce poți să-ți iei cu tine cărțile și cumpărăturile online, de ce ai renunța la sport?

Crește productivitatea

Photo by Green Chameleon on Unsplash

Există multe aplicații populare pentru a îți măsura nivelul productivității. Fiecare dintre acestea are la bază un principul. Spre exemplu, Toggl, Hours sau Rescue time sunt utile pentru că îți spun exact cât timp ai petrecut pentru a duce la bun sfârșit o sarcină.

Pornești cronometrul înainte de a începe și la final îl oprești, bineînțeles. Astfel vei observa că petreci prea mult timp citind știrile sau răspunzând la mesaje pe e-mail. Rapoartele întocmite la sfârșitul săptămânii sau a zilei îți oferă toate detaliile pentru a deveni mai productiv.

Pe de altă parte, ai la dispoziție și aplicații care pun accentul pe stabilirea obiectivelor. Printre acestea se numără Habitica sau Todoist Karma.

Fii informat

Odată ce ai crescut nivelul productivității, probabil că vei observa că nu mai ai la fel de mult timp la dispoziție pentru a citi articolele pe care le găsești pe parcursul zilei.

În acest caz poți apela la aplicațiile utile Pocket sau Instapaper. Ce fac acestea este să salveze materialele interesante la loc sigur pentru a le putea citi atunci când ai timp. Designul este cât se poate de simplu și te salvează de reclamele care te pot distrage.

Pe termen lung acest tip de aplicații te ajută să fii mai informat datorită faptului că ai filtrat deja articolele dar și să fii mai productiv.

Învață o limbă străină

Poate că ai auzit deja de Duolingo sau Babbel, ambele fiind aplicații care te ajută să înveți o limbă străină într-un mod intuitiv.

Cărțile găsite pe internet sau la bibliotecă sunt metode clasice de a învăța gramatica sau vocabularul unei limbi noi. Ele sunt în continuare la fel de apreciate și o metodă foarte eficientă. Totuși, dacă dorești să înveți câteva expresii sau un limbaj de bază poți conta pe aceste aplicații.

Aplicații sunt pentru toate gusturile și preferințele, dar din când în când este bine să încerci și ceva nou. Opțiunile de mai sus ar putea să-ți fie de folos în acest caz.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu