Anul trecut compania Apple a blocat aplicația Sunbird care folosea diverse conturi de dezvoltatori pentru iOS pentru a oferi un serviciu de tip iMessage utilizatorilor Android.

Aplicația Sunbird revine pe Android după lansarea iOS 17.4
Toate mesajele într-un singur loc (Sunbird) pentru Android și iOS

Dezvoltatorii aplicației Sunbird au reconstruit-o de la zero, iar de acum aplicația folosește criptare de tip AV2 pentru mesaje și conturi, fiind astfel acceptată din nou Play Store pe Android. Totodată, aceasta va interacționa cu utilizatorii iPhone care au instalată versiunea minimă iOS 17.4 care permite europenilor să folosească aplicații alternative pe lângă cele standard impuse de Apple.

Criptarea AV2 folosește computere Mac și mașini virtuale pentru a interconecta serviciile Sunbird cu Apple prin MQTTS, un software care realizează o conexiune direct criptată între iMessage și serviciul RCS disponibil pe Android, oferind astfel o securitate mai mare.

Utilizatorii Android vor putea folosi buline verzi pentru mesajele tip sms și buline albastre pentru cei care folosesc serviciul iMessage. Zvonurile legate de implementarea standardului RCS de către Apple se pare că sunt „tot mai adevărate”, iar iOS 18 va implementa acest sistem din toamnă.

Momentan cei care doresc să folosească aplicația Sunbird trebuie să se înregistreze pe o listă de așteptare folosind acest link.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu