Fondatorii Instagram Kevin Systrom și Mike Krieger au baza unei aplicații numită Artifact care va fi disponibilă în curând pentru iOS și Android prin care utilizatorii pot citi știri și informații recomandate de un algoritm bazat pe inteligența artificială asemănător cu cel folosit de TikTok în aplicația sa.

Artifact news feed

Adică, în funcție de conținutul pe care „îl consumi tu ca utilizator” ți se vor recomanda și altele bazate pe același interes. În funcție de categoria informațiilor pe care le accesezi, aplicația îți oferă tot mai multe variante. Momentan aplicația este în stadiu beta, există o listă de așteptare pentru cei care vor să o testeze. Puteți să vă înscrieți aici folosind numărul vostru de telefon.

Mai exact este un Google News sau Apple News pe steroizi, unde mari companii de presă, trusturi sau bloggeri își vor putea adăuga conținutul de știri, informații sau materiale de interes pentru publicul lor. Google News zici că e din evul mediu, trimite notificări după zeci de minute, nu se actualizează instant, au un cache tâmpit și nu toți publisherii sunt promovați în feed-ul lor decât cei care primesc bani de la Google. Apple News nu este disponibil pentru România, deși mi-am făcut cont, am personalizat informațiile pentru vremea când va ajunge și la noi.

Sper ca fluxul personalizat de știri prin Artifact să le dea peste nas la ambele companii, să fie disponibil atât creatorilor mici/mari cât și cititorilor din toată lumea.

Sursă: engadget.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Încă de pe vremea lui HTC M8 era un agregator de stiri de genul acesta. Ala chiar funcționa si pe stiri de la noi. Google News și porcăria similară din Win 11 sunt inutile la noi. Apple News e interesant, însă noi suntem țara de rangul 3.

    • Acum câțiva ani buni s-a lansat prima aplicație cu tile-uri mari, tot agregator de știri și am folosit-o o perioadă bună. Trebuia să îți adaugi tu feed-urile manual și apăreau noutăți, primeai notificări, dar nu mai știu cum se numește că nu o mai folosesc de ceva timp. Au renunțat la dezvoltarea ei, apoi au readus-o în App Store.
      Partea faină la Artifact este că eu ca site mă pot înregistra iar cei care vor să primească notificări de la site-ul meu le pot vedea în newsfeed. Nu mai este mult, iar la următoarea versiune iOS 16.4 va introduce Apple notificări pentru site-uri în Safari 🙂

      Hai că am găsit o imagine mai veche de pe blog, Flipboard se numea: https://www.isay.ro/wp-content/uploads/2012/05/Flipboard.png

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu