Ți-ai pus vreodată întrebarea la ce mașini se folosește un antigel roz sau unul verde? Știu, nici eu. Până de curând când am deschis capota la Logan (1.5dCi) și am văzut că la rece nivelul de antigel este sub limita de minim. Fuga, fuguța la Ciclop, rugat pe nenea să îmi dea antigel, mi-a explicat și mi-a făcut bon. Plătit, luat plecat.

antigel-roz-verde-masina

Antigelul verde

Se folosește pentru mașinile Renault, cei din spatele Logan, pentru că e nevoie de o diluare de 1:1 cu apă distilată. De ce? Sunt făcute special pentru aceste motoare și sisteme.

Antigelul roz sau G12

Este folosit pentru mașinile mai noi, care nu sunt din gama Renault, adică VW, BMW, Skoda, Seat, Audi, etc. Acest tip de antigel nu se diluează, ci doar se toarnă în bidonașul corespunzător autovehiculului.

În piață se găsește după G12, iar la reprezentanță VW este sub numele de G13.

Vezi aici ofertele la antigel, în funcție de marcă.

#update: pentru G12 există 2 variante, una deja diluată folosită peste tot și alta concentrată unde este nevoie de apă distilată cu diluare 1:1. Adaugat după comentariul lui Alexandru.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Unii oameni nu ar trebui sa aiba voie sa posteze asa ceva. Cum poti sa spui ca ala roz se toarna asa direct din bidon???? Se toarna asa daca alegi gata diluat. Daca alegi normal, se face 50/50 ca ORICARE alt tip de antigel!!!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG