Anul trecut au fost impuse anumite restricții privind antenele 5G pe aeroporturi din cauza unor suspiciuni cu privire la posibile interferențe cu altimetrul de la bordul unor aeronave mai vechi.

Vedere din cockpit deasupra norilor - Avion

Radio altimetrele de la bordul avioanelor trimit un semnal către sol, primesc semnal înapoi și prin acest procedeu se determină altitudinea avionului. Atunci când avionul se apropie de aterizare, se folosește un alt tip de altimetru pe bază de presiune instalat la sol folosit în majoritatea cazurilor unde vizibilitatea este foarte redusă la aterizare.

Conform celor de la FCC (Federal Communications Commission) și FAA (Federal Aviation Administration) s-a ajuns la concluzia că doar unele avioane vechi au această problemă de interferențe cu antenele 5G, până atunci peste 50 de aeroporturi mari din SUA au impus restricții în utilizarea antenelor și a semnalului 5G pe raza lor. Astfel că, până în iulie 2023 toate companiile de pe teritoriul american vor fi nevoite să analizeze această problemă și să o rezolve făcând actualizări de hardware cu noi altimetre pentru avioanele vechi.

Momentan, în Europa nu am găsit nici un articol care să spună că utilizarea serviciilor 5G pe aeroporturi să fie restricționată. Ați auzit voi de așa ceva în Europa?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu