Mai mulți angajați din diferite magazine Apple pe teritoriul SUA vor să creeze un sindicat cu ajutorul căruia să ceară mai multe drepturi și să fie remunerați conform muncii depuse, mai ales că profiturile companiei Apple cresc în fiecare trimestru fiscal, iar salariile lor au rămas la fel deși ei duc munca cea mai grea de a vorbi cu clienții, de a vinde sau repara produsele Apple.

Apple Store Berlin - inside

Apple are peste 500 de magazine oficiale deschise în toată lumea, iar 270 dintre acestea sunt în SUA, iar numărul total de angajați în retail este de 65.000. Doar în ultimul an profitul companiei Apple a crescut cu 36% însă acest lucru nu se vede și în salariile angajaților săi. În aceeași situație se află și angajații de la Starbucks, REI sau Raven Software (o divizie a Activision Blizzard). Anul trecut mai mulți angajați Google au început formarea unui sindicat însă acesta nu a mai fost înregistrat la NLRB (National Labor Relations Board) ca să devină oficial. Rămâne totuși să vedem dacă acțiunea angajaților Apple își va face apariția oficial, iar cu ajutorul sindicatului să poată obține mai multe drepturi bănești.

To avoid detection by managers at the stores, employees have been meeting in secret and communicating with encrypted messaging, sometimes using Android phones, the competitor to Apple’s iOS operating system, to avoid any possible snooping by Apple.

Conform celor de la The Washington Post, anumiți angajați s-au întâlnit în secret ca să comunice, ba chiar au folosit aplicații care oferă mesagerie criptată sau în unele cazuri telefoane cu Android pentru a evita orice situație de interceptare a informațiilor din partea Apple sau a managerilor de magazine.

Rămâne să vedem ce impact asupra companiei Apple va avea acest demers al angajaților de a crea un sindicat cu ajutorul căruia să obțină salarii decente pentru munca depusă.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu