Google prin noul sistem de operare conceput de la 0 și denumit Android P va implementa noi funcționalități de securitate pentru autentificarea biometrică astfel atacurile hackerilor să eșueze iar furtul de date să nu mai fie posibil.

autentificarea biometrică
foto: THN

Autentificarea biometrică prin amprentă, facială sau prin scanarea irisului este la început iar producătorii de terminale mobile investesc milioane de euro în cercetare și dezvoltare, iar deblocarea telefoanelor se poate face în doar câteva milisecunde la fel cum pot fi făcute și plăți cu ajutorul telefonului.

Autentificarea biometrică folosită de Android folosește două sisteme – (FAR) False Accept Rate și (FRR) False Reject Rate care combinate cu tehnicile o mașină de învățare inteligentă pot măsura precizia și acuratețea informațiilor utilizatorilor.

Dacă vei dori să deblochezi telefonul sau să deschizi o aplicație, dacă valorile biometrice nu îndeplinesc minimul, sistemul Android P îți va cere o măsură în plus de siguranță în funcție de inactivitatea telefonului, fie un cod PIN fie o parolă trimisă pe email fie o cheie securizată.

Personal, îmi place cum arată noul Android P și aș fi curios să văd cum se va mișca pe noul Google Pixel 3 XL, asta dacă am ocazia să îl testez după ce va fi lansat în această toamnă.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu