Să înceapă paranoia și în tabăra celor cu Android!

Un zvon apărut pe twitter ne arată cum va arăta procentul de sănătate al bateriei din Android 14 ce va fi implementat de Google.

Android 14 va integra procentul de sănătate al bateriei asemănător cu cel din iOS

Apple a implementat această mizerie de procent bazată pe niște statistici care în mare parte nu aduce nimic bun, ci doar frustrare din partea utilizatorilor care au senzația că după un anumit timp de utilizare a unui nou iPhone văd că au rămas fără un procent la baterie și intră în fibrilații.

Același lucru a fost introdus pentru Apple Watch și MacBook. Cea mai tâmpită opțiune, cea mai controversată și o spun din punctul meu de vedere unde în ultimii ani am anulat sute de postări pe grupul Apple România legate de procentul de sănătate al bateriei!

Iată că Google nu a stat departe de „noutățile din iOS” și vor să implementeze această opțiune începând cu Android 14. O să fie un meniu dedicat, data de fabricare a bateriei/telefonului, procentul bateriei și numărul de încărcări.

Să vedeți acum postări și anunțuri de vânzare cu „aproape nou” are 800 de cicluri și 77% baterie.

Un lucru este sigur, orice baterie este considerată ca și un consumabil ceea ce înseamnă că după o durată de 800-1000 de încărcări poate să nu mai funcționeze corect, iar atunci trebuie schimbată. Acest lucru se poate observa prin oprirea bruscă a telefonului la 30%-50% deși el mai are baterie. În iOS atunci când bateria nu mai oferă aceleași performanțe și este deteriorată o să primiți un mesaj de service.

Desigur, aici există și excepții unde există defecte de fabrică și bateria cedează după câteva luni sau 1 an de zile. Dacă se întâmplă acest lucru, se schimbă pe garanție, însă repet sunt foarte puține cazuri.

Până atunci, activați Încărcarea Optimizată, folosiți-vă telefonul la capacitate maximă, încărcați-l haotic și fiți fericiți! 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu