Astăzi a fost lansat android 12 printr-un proiect numit AOSP (Android Open Source Project) oferind astfel acces tuturor dispozitivelor compatibile către ultima versiune de Android.

android 12

Stai așa, android 12 va putea fi instalat pe Google Pixel 6 (ce încă nu s-a lansat), iar ulterior pe terminalele Samsung Galaxy, OnePlus, OPPO, Realme, Teno, Vivo și Xiaomi mai târziu, adică mai pe sfârșitul anului.

→ toate noutățile în acest articol

Conform statisticilor postate în articolul de mai sus peste 225.000 de testeri au ajutat și au raportat peste 50.000 de probleme. Mai multe detalii se vor discuta în Android Dev Summit ce se va ține pe sfârșitul lunii octombrie în perioada 27-28.10.

Urmează lansarea Google Pixel 6 în următoarele săptămâni, așa că, rămâne să ne auzim după ce avem mai multe informații și specificații.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Jenibil! Guie Moogle! :))

  • Oricum au o rată mică de instalare pe dispozitivele compatibile, acum lansează versiuni ce nu pot fi instalate de către nimeni :))))

  • E, hai că ăia care au acces instalează. În cea mai mare parte, problema e de la producători, care nu se obosesc să actualizeze terminalele, mai ales pe alea ieftine. Mai e și de la Qualcomm, care nu oferă suport pe termen lung, etc. Că așa e când ai control doar asupra software-ului, nu și a hardware-ului

    Eu mă bucur când aud că iOS a mai crescut în cotă de piață (chiar dacă în ultimul timp nu prea s-a mai întâmplat asta), că la aproape 75% market share, Google doarme-n șoșoni și pare că nu o să se trezească fără un duș rece

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu