Astăzi, compania Google a lansat oficial Android 11, ultima versiune a sistemului de operare creat de aceștia. În același mod ca și prezentările iOS, regăsim un nou site gândit pentru sroll-down unde noile funcții sunt detaliate de Google.

Desigur, și ei se axează pe Privacy însă mai au mult de lucrat la acest aspect. Mai jos avem categoriile și serviciile care au primit un nou look, noi funcții și opțiuni.

Conversations

Toate mesajele vor fi într-un singur loc. Nimic mai nașpa, pentru că nu poți controla notificările de la anumite aplicații. Prefer să am control asupra fiecărui aplicații și să nu am un ghiveci într-un singur loc. Acele biluțe cu poza contactului dintr-o conversație vor rămâne în Android 11.

Content capture

În sfârșit o să avem pe Android 11 opțiunea de a înregistra ecranul telefonului fără a instala o aplicație terță. Automat și vocea voastră poate fi înregistrată. După ce ați terminat de înregistrat o să puteți trimite foarte ușor clipul direct pe rețelele sociale sau Youtube.

Predictive Tools

Noi opțiuni pentru predicție atunci când răspundeți la un mesaj, un email, căutați o aplicație sau un folder pe telefon, Android 11 vă va oferi sugestii cât mai apropiate de ceea ce căutați.

Accesibility

Puteți controla telefonul folosind vocea voastră. Detalii în clipul următor:

Device Controls

În Android 11 vom avea opțiunea de „Smart Home”, iar cu ajutorul vocii puteți controla casa, temperatura, camerele video conectate sau becurile inteligente din casă.

Tot din Android 11 vom putea selecta unde dorim să ascultăm muzică, în căști, pe TV sau pe boxa inteligentă din cameră.

Android Auto va funcționa wireless fără să mai fie nevoie să conectezi telefonul la mașină. Acesta va putea fi controlat utilizând vocea. La bază va sta Google Assistant.

Privacy & Security

În același mod ca și iOS, Android 11 te va notifica atunci când o aplicație îți cere permisiunea de a accesa locația telefonului tău. Poți alege să îi dai acces o singură dată sau tot timpul. Atunci când nu mai folosești anumite aplicații o perioadă de câteva luni, vei primi o notificare să revizuiești acele permisiuni.

 

Pentru toate detaliile puteți accesa linkul oficial Android. Până una alta, vor mai trece câteva luni bune până când acest update va fi disponibil pentru toate terminalele. Momentan doar Google Pixel va primi acest update, urmând Samsung, Xiaomi, OPPO și OnePlus.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu