Săptămâna trecută Google a lansat Android 10 cu opțiunea de Dark Mode tocmai înaintea evenimentului Apple. Majoritatea dispozitivelor care rulează Android nu vor putea face prea curând update la noul Android 10, cel puțin nu în următoarele 6 luni.

Cei care vor fi privilegiați sunt posesorii de telefoane Google Pixel.

Android 10

Ca sa vă faceți o idee cât de fragmentat este sistemul Android, cei de la PCMag au creat un chart cu toate sistemele de operare Android lansate până acum și care a fost adopția de către utilizatori.

android penetration market
foto: Statista / PCMag

De cealaltă parte, Apple prin iOS oferă utilizatoriilor modificări și reparații ale sistemului de operare prin actualizări frecvente, ceea ce la Android nu se prea întâmplă. Motivul pentru care Android este atât de fragmentat provine și din faptul că majoritatea producătorilor de telefoane mobile folosesc custom rom-uri (adică modifică sistemul după propriul plac) dar uită să mai aducă îmbunătățiri. Așa se întămplă când toată lumea are access la sistem pentru că fac ce vor și e greu de controlat chiar și de Google.

Ca să vă faceți o idee iOS 12 la 3 luni de la lansarea lui în septembrie 2018 avea o adopție de 77.29%, iar în 6 august 2019, 88% dintre dispozitivele Apple aveau instalată ultima versiune de iOS.

iOS penetretion stats
foto: PatentlyApple.com

La sfârsitul anului se poate face o comparație între Android 10 și iOS 13 ce urmează a fi lansat în 19 septembrie 2019, unde vom vedea câte dispozitive vor trece la ultima versiune de ambele părți.

 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco