Statul vieții, începe să dea din colț în colț că nu mai au bani, și au ieșit la verificat miile de colete venite din China pentru care oamenii nu plătesc tva sau taxe vamale și speră că vor scoate miliarde de dolari, pentru că de aici s-a sărăcit bugetul statului nu de la șmecherii care fură milioane de dolari și nu îi mai recuperează niciodată.

  1. Vama Brașov
  2. Vama Timișoara
  3. Vama Iași

Până acum statul a recuperat din august → decembrie 2017 aproape 85.000 euro, o sumă fabuloasă, ce să mai … dacă stau și mă gândesc, Firea a dat la biserică anul acesta (doar ce a trecut 1 lună jumătate din 2018) 10 milioane de euro, bugetul primăriei bucureștiului s-a dus, iar acum a cerut o suplimentare.

colete venite din china
Photo by Bench Accounting on Unsplash

Pentru doamna cu știrea de la Digi24, îi spun doar atât, valoarea produsului este declarată de chinez, atunci când trimite plicul/coletul, așa cum faci și tu când trimiți un colet prin curier, îi spui că are o valoare de X, nu e treaba mea să declar. Eu am plătit produsul și vin să mi-l ridic, punct!

Incompetenții de la poșta română și vamă nu sunt în stare să facă un sistem online, un sistem de tracking și un sistem rapid și simplu, stăm la coadă ca pe vremuri, scriem în registre cu pixul și apoi ne plângem că „vai cât muncim”.

Încă o dată PSD ne arată că defapt noi ăștia cu 5 lei – 20 lei tva neplătit suntem problema și nu șmecherii din parlament care fură, dau legi pentru ei și scapă de prejudiciu creat și de pușcărie.

Așa că, dacă vă cumpărați de pe Gearbest, Aliexpress sau TomTop pregătiți-vă să tot umblați pe la vamă și la poșta romănă.


update: Statul român are de recuperat bani de la:

  • Voiculescu – 60 milioane de euro;
  • Mazare & co – 150 milioane de euro;
  • Ghita – milioane de euro;
  • Teldrum – milioane de euro;
  • Doar câteva nume, lista e mult, mult mai lungă, iar anaf se bucură că a recuperat 85.000 euro de la evazioniștii români care cumpără mai ieftin din china decât în țară!

Cu ăștia cum facem ANAF?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG