Trimestrul 3 fiscal s-a încheiat iar Alphabet, Meta, Microsoft și Samsung sunt în cădere liberă în timp ce Apple este singura companie pe creștere.

Alphabet, Meta, Microsoft și Samsung în cădere liberă pe bursă, Apple în schimb crește

Dintre toate companiile mari menționate anterior, cei de la Meta sunt cei mai afectați după ce mizeria lor de Metaverse nu prinde la public.

Dacă ne îndreptăm atenția către piața de telefoane mobile și vânzările din trimestrul 3 putem vedea și aici o scădere masivă în rândul telefoanelor cu Android, în timp ce Apple câștigă teren.

  1. Samsung – 64 milioane unități, scădere de 8%;
  2. Apple – 48.8 milioane unități, creștere de 2%;
  3. Xiaomi – 40.5 milioane unități, scădere de 9%;
  4. OPPO – 29.4 miioane unități, scădere de 23%;
  5. vivo – 26 milioane unutăți, scădere de 23%;

Într-un interviu recent Tim Cook a spus că cererea pentru noua serie iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este mult prea mare față de capacitatea de producție actuală, motiv pentru care unele precomenzi vor suferi întârzieri. Cred că trimestrul 4 va fi unul foarte profitabil pentru Apple, ceea ce mă bucură!

Sursă: zf.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • M-ai făcut curios și am intrat și eu să văd care e evoluția valorii acțiunilor la bursă. Toți se duc în jos, inclusiv Apple, dacă te uiți la evoluția generala din 2022. Prețul a avut două spike-uri, unul prin aprilie și al doilea, mai mic prin august, exact ca Microsoft, dar per total trendul e descrescător. Bursele în sine merg prost din cauza inflaței, iar Apple nu face excepție

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu