Advanced Mobile Location

Următorul update pentru iOS 11.3 aduce suport pentru Advanced Mobile Location (AML), un nou feature care transmite automat locația utilizatorului atunci când acesta efectuează un apel SOS de pe iPhone sau Apple Watch.

AML a fost dezvoltat și creat în UK, de către British Telecom, EE Limited și HTC. Cei din urmă, au cam dispărut de pe piață. Advanced Mobile Location, tranformă dispotivul tău într-un moment cheie într-o locație exactă pentru salvatori, fie că vorbim de 112 sau salvamont.

Subscribe to iSay.ro Youtube Channel

Operatorul tău de telefonie mobilă trebuie să suporte AML, pentru ca device-ul tău să transmită corect locația, IMSI/IMEI printr-un sms necriptat către sistemul 112 atunci când tu folosești serviciul SOS.

Nu trebuie configurat, nu trebuie instalat, ci trebuie doar să accesezi meniul Settings→Emergency SOS activezi serviciul și îți setezi câteva contacte de back-up. Pe lângă sistemul SOS, aceste contacte vor fi notificate atunci când vei avea nevoie.

Pe Apple Watch ca să îți apară acest meniu trebuie să ții apăsat pe butonul de lângă coroană, timp de 3 secunde. Pe iPhone, serviciul se activează atunci când apăsăm consecutiv de 5 ori pe butonul Lock/Unlock.

Sper să nu aveți nevoie niciodată de acest serviciu, însă, este bine să știți informații despre AML și Emergency SOS dispoinibil din iOS 10.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu