Odată cu lansarea noilor AirPods Pro a 2-a generație, Apple a introdus în iOS 16 opțiunea Adaptive Transparency care ajustează zgomotul foarte puternic din jurul nostru atunci când purtăm ambele căști și vrem să auzim ce se întâmplă în jurul nostru.

Adaptive Transparency va putea fi folosit și pe prima generație de AirPods Pro

Opțiunea era activă doar pentru noile AirPods Pro 2, iar conform informațiile găsite în ultima versiune iOS 16.1 beta, aceasta va putea fi activată și de prima generație a AirPods Pro precum și AirPods Max. Momentan doar cei care au varianta beta de iOS 16 pot instala noul firmware beta pentru AirPods cu numărul 5A304A, care va fi disponibil imediat după lansarea oficială a lui iOS 16.1 de pe mijlocul lunii octombrie.

În momentul de față în Control Center dacă ținem apăsat pe căștile AirPods după ce le-am pus în urechi, în secțiunea din stânga la Noise Control avem 3 opțiuni:

  1. Transparency
  2. Off
  3. Noise Cancellation

Atunci când folosim Noise Cancellation nu vom mai auzi nimic în jurul nostru, pe off auzim totul, iar în mod Transparency avem cumva o combinație între punctul 2 și 3. Cu noul Adaptive Transparency căștile analizează zgomotul ambiental, iar acesta este redus astfel încât să nu ne deranjeze mai ales când trecem pe lângă mașini, auzim claxoane sau trec salvări ca să nu mai zic de zonele unde se construiește și cineva dă cu picamărul (ca în prezentarea Apple).

Și acum vă întreb pe voi, Adaptive Transparency conform spuselor Apple se poate activa doar pe cipurile H2 integrate pe AirPods Pro 2, cum de poate fi activată și pe cipul H1 de pe prima generație?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu